OSOBNA ODLUKA / Glasnogovornik Vlade potvrdio, Marić podnio ostavku! Plenković već obavijestio vrh stranke, znamo i zamjenu

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

'Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina', istaknuo je

5.7.2022.
21:50
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

I dok će Sabor raspravljati o opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša, čini se kako će ostavku dati ministar financija, Zdravko Marić.

Vijest je to koju neslužbeno doznajemo iz izvora stranke, a navodno je ministar o svemu već obavijestio premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavku podnosi na vlastiti zahtjev po osobnoj odluci, a premijer je o svemu obavijestio vrh stranke. Podsjetimo, u prijepodnevnim satima održana je sjednica Predsjedništva, a nakon iste nitko nije davao izjave za medije.

Kako doznaje RTL, na njegovo mjesto doći će Marko Primorac, a to nam je potvrdio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija. Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade sutra na užem kabinetu i članove parlamentarne većine. Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo. Već sutra predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna. Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo