Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ODLUKA ODBORA

Glavaš izabran za predsjednika HDSSB-a: uskoro se bira novo vodstvo stranke

Glavni odbor donio je ovu odluku nakon što je dosadašnji predsjednik stranke Dragan Vulin krajem lipnja podnio neopozivu ostavku na tu dužnost i članstvo u stranci

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Hina/ 8.7.2017. u 13:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glavni odbor HDSSB-a imenovao je saborskog zastupnika i utemeljitelja stranke Branimira Glavaša vršiteljem dužnosti predsjednika HDSSB-a, izvijestili su u subotu u osječkoj središnjici ove stranke. Glavni odbor takvu je odluku donio nakon što je dosadašnji predsjednik stranke Dragan Vulin krajem lipnja podnio neopozivu ostavku na tu dužnost i članstvo u stranci, prozivajući Glavaša da stoji iza svih napada na stranačko vodstvo.

Predsjednik Glavnog odbora Josip Salapić u subotu je s konferencije za novinare poručio kako Glavaš ima obvezu organizirati novi izvanredni izborni sabor HDSSB-a, koji će izabrati novo stranačko vodstvo. Kazao je i kako je to stranačko tijelo, s obzirom da nije imalo informacije o koalicijama koje je nakon lokalnih izbora Vulin sklapao u Osijeku i Osječko-baranjskoj, odlučilo raskinuti koaliciju u osječkom Gradskom vijeću. "Bivši čelnici i vijećnici HDSSB-a koji su potpisali koalicije dužni su stranci vratiti mandate u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini", istaknuo je Salapić.

Glavaš je izvijestio kako u arhivi stranke ne postoji nijedan dokument o potpisivanju koalicijskog sporazuma u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, ustvrdivši kako su koalicije rezultat odluka i stavova bivših čelnika Vulina i Karla Šatvara, a nije ni održana sjednica Predsjedništva koje bi odobrilo takve koalicije.

"HDSSB inzistira da se budućnost suradnje s HDZ-om na županijskoj razini nužno veže s postojećom suradnjom na nacionalnoj razini. Ne može se dogoditi da HDSSB na nacionalnoj razini održava parlamentarnu većinu, a da će se HDZ na županijskoj razini ponašati na drugi način i davati legitimitet ljudima koji su ukrali mandate HDSSB-u", poručio je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivše čelnike i članove stranke koji su napustili HDSSB pozvao je da vrate mandate stranci, najavivši kako će koristiti sva pravna sredstva da bi se to ostvarilo. Najavio je i analizu svih stranačkih financijskih izvješća te će, utvrdi li da je potrošeno više nego što je navedeno, tražiti od nadležnih državnih institucija da provedu kontrolu trošenja sredstava.

S obzirom na najave Vulina i Šatvara da će u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću nastaviti djelovati kao nezavisni vijećnici te dio većine u tim tijelima, novinari su Glavaša pitali hoće li od HDZ-a tražiti smjenu Vulina s mjesta predsjednika Županijske skupštine, na što je odgovorio kako je tome još rano govoriti.  "Moramo prvo vidjeti što piše u sporazumu, pa ćemo tek onda moći dogovoriti detalje oko buduće suradnje. Za sada nećemo ništa mijenjati dok ne vidimo sadržaj sporazuma", rekao je Glavaš.

Upravo se čita

Image
U SUBOTU PRVI ISPIT

Kamo s kutijom od pizze, a kamo s tetrapakom? Direktova mala škola razdvajanja otpada

Istaknuo je kako će izvanredni stranački sabor izabrati novo vodstvo HDSSB-a, jer gašenje stranke ne dolazi u obzir, već se u što kraćem vremenu treba konsolidirati i nastavi političko djelovanje. Nije još, kaže, siguran hoće li se kandidirati za predsjednika HDSSB-a, radije bi da se toga prihvati netko mlađi, a osobno bi, tvrdi, bio sretan kad bi se bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, nakon što okonča poslovnu karijeru, odlučio vratiti u politiku.

Hina/ 8.7.2017. u 13:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ratni zločinac

Kazneno prijavljen 63-godišnjak koji je na Ovčari zlostavljao zarobljenike. Udarao ih rukama, nogama i palicama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba