Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
očekuju ministarstvo poljoprivrede

Glavaš poručio kako HDSSB-ovci nisu nacisti, ni nacionalisti, a Salapić došao u odori Slavonske sokolske garde

Branimir Glavaš jeistaknuo da se HDSSB nije nudio ni SDP-u ni HDZ-u, jer ne želi biti 'vagončić u kompoziciji njihovih beznačajnih strančica'. Međutim, zaključio je kako je HDSSB spreman biti tehnička podrška onome tko dobije relativnu većinu i mandat od predsjednice za formiranje vlade

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Hina/ 31.10.2015. u 10:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) održao je u petak navečer predizborni skup u Slavonskom Brodu na kojem su, uz isticanje da je HDSSB najjača stranka u Slavoniji i Baranji, čelni ljudi stranke uzvraćali na kritike koje im ovih dana stiže iz lijevog i desnog političkog bloka.

"Karamarko će morati objasniti zašto je 1993. godine izdao prvog hrvatskog predsjednika i okrenuo se Mesiću i Manoliću. Nakon toga priklonio se Sanaderu pa i njega izdao, a Jadranki Kosor zabio je nož u leđa", kazao je na skupu dugogodišnji čelnik stranke Branimir Glavaš, podsjećajući da se mora doznati i tko je uknjižio pet milijuna dolara nagrade raspisane za hvatanje generala Ante Gotovine.

Glavaš je u podužem govoru istaknuo da se HDSSB nije nudio ni SDP-u ni HDZ-u, jer ne želi biti 'vagončić u kompoziciji njihovih beznačajnih strančica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Međutim, na kraju je ipak poručio da je HDSSB spreman biti tehnička podrška onome tko dobije relativnu većinu i mandat od predsjednice za formiranje vlade. Kao glavni uvjet Glavaš je istaknuo da HDSSB želi preuzeti ministarstvo poljoprivrede, jer je poljoprivreda gospodarska kičma Slavonije i Baranje.

'Ponosni Slavonci, a ne sezonci'

 "Za Slavoniju HDSSB nije treći put, nego prvi i jedini. Mi smo ponosni Slavonci i ne želimo biti sezonci", istakao je u svom govoru Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a.

Upravo se čita

Vulin je u svom govoru odgovorio čelniku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradu Pupovcu, na njegovu izjavu kako mu HDSSB nije prihvatljiv kao mogući partner u vladi, da su on i SDSS potpuno neprihvatljivi u vladi u kojoj će biti HDSSB. Također je kazao da HDSSB već ima spremnog kandidata za ministra poljoprivrede, a to je Željko Kraljičak. Najavio je teške i velike reforme koje bi trebale zaustaviti odlazak mladih koji trebaju postati pokretač obnove.

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Ivica Galovic/PIXSELL

(Foto:Ivica Galovic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Nismo nacisti, nego nacionalisti'

Branimir Glavaš večeras se osvrnuo i na kritike vezane uz osnivanje Slavonske sokolske garde i njene odore crne boje. Glavaš ističe kako je garda pokrenuta jer su pred Hrvatskom teška vremena.

"Ne radi se o razbijačima, siledžijama, nego o mladim visokoobrazovanim ljudima. Mi nismo nacisti, mi nismo nacionalisti", poručio je Glavaš.

Salapić u odori Glavaševe garde

Gardi je večeras pristupio i saborski zastupnik Josip Salapić, koji je kazao da u svojoj torbi mladi gardisti nose fakultetske diplome te da je proteklih dana gardi pristupilo 160 novih članova.

"Napadaju nas Tomislav Karamarko i HDZ. Njima smetaju crne košulje, a ne smetaju im crne torbe s prljavim novcem kojima su pljačkali hrvatsku državu. Ne smetaju mu Josip Manolić i Stipe Mesić, ne smeta mu UDBA, Franju Tuđmana je zaboravio, a sada mu smeta SSG. To je nacionalna sramota i to ne smijemo dozvoliti. Kažu nam da držimo ljestve SDP-u i Zoranu Milanoviću, premijeru nesposobne Vlade koji je rekao da mu ne treba HDSSB, a nacionalna je sramota da HDZ u Osijeku već pune dvije godine drži ljestve SDP-u", obrušio se na napade iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na HDSSB-ovoj izbornoj listi u V. Izbornoj jedinici nije bilo mjesta za Boru Grubišića, jednog od najaktivnijih saborskih zastupnika u proteklom mandatu.  O tome zašto je to tako, Branimir Glavaš je uoči predizbornog skupa samo kratko komentirao da se stranka "bavi sadašnjošću, a ne prošlošću".

Hina/ 31.10.2015. u 10:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba