Narušeni ugled i čast / Glavaš tužio Bunjca i Bernardića, traži od njih 250.000 kuna i javnu ispriku

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Branimir Glavaš smatra da su mu izjavama Bunjca i Bernardića narušeni ugled i čast

15.11.2018.
7:58
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Branimir Glavaš pokrenuo je sudske postupke protiv saborskih zastupnika Branimira Bunjca iz Živog zida i Davora Bernardića iz SDP-a zbog, kako je naveo, "svjesno iznesenih laži na njegov račun u javnom prostoru", a od njih traži i konkretne novčane iznose - po 100.000 i 150.000 kuna zbog povrede ugleda i časti. Također je zatražio i ispriku putem javnih medija i društvenih mreža. 

Za Bunjca navodi da je 10. listopada ove godine na sjednici Sabora rekao: "Saveznik mu je Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac koji je putem Drage Tadića pokušao podmititi čak i suce Vrhovnog suda. Kad je trebao biti priveden pravdi pobjegao je u BIH, svojedobno isto kao i sam njegov mentor.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Glavaš nije nikada sudjelovao u "podmićivanju sudaca Vrhovnog suda" kako Vi tvrdite, jer isti od nadležnih državnih tijela (DORH-a, MUP-a...) nije bio čak niti osumnjičen za to kazneno djelo, a posljedično tome niti okrivljen, optužen ili pak suđen. Sve Vam je to jako dobro poznato, jer da stoje Vaše tvrdnje gospodin Branimir Glavaš bi bio obuhvaćen pravomoćnom optužnicom za to kazneno djelo, pa makar i minimalno za poticanje na činjenje toga kaznenog djela, a to se nikada nije dogodilo", navodi njegov odvjetnik Vedran Pajić. 

Glavaš Bernardiću zamjera tri istupa – u Saboru, na konferenciji za novinare SDP-a te u televizijskom prijenosu, a te su izjave prenijeli brojni drugi mediji.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim, navodi se da je 13. studenog ove godine u sjedištu SDP-a na konferenciji za medije izjavio: "Gledajte tko sve podržava ovu Vladu – imate Milana Bandića, čovjeka pod optužnicom, Ivana Vrdoljaka koji je pod istragom i koji je svjesno lagao da se nikada neće ukrcati na „Titanik vladu“, osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša.... Divno društvo, sve na istom mjestu.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo