Komentar Zorana šPRAJCA / 'Glavni tip iz afere SMS ekipi je prodao burek pod kavijar - što reći osim Franjo, care!'

Varga se čak predstavljao kao agent FBI-a pa je netko od njih valjda povjerovao i u tu budalaštinu

19.12.2018.
13:30
VOYO logo

Afera SMS stigla je i do nekad i danas ključnih ljudi HDZ-a. U Uskoku je danas poslijepodne ispitan bivši predsjednik stranke Tomislav Karamarko, a kako doznajemo, prošli tjedan je ispitan i aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

A evo gdje su prema dosadašnjim saznanjima u toj priči Tomislav Karamarko i Vlado Galić, nekidan smjenjeni savjetnik predsjednice Republike za nacionalnu sigurnost.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle kao nedavno Zdravka Mamića i Ivicu Todorića i njih je netko nekad uvjerio da je Franjo Varga neki informatički genije koji razumije Interent, telekomunikacije, pravi moderni obavještajac koji može čuda učiniti. Varga se čak predstavljao kao agent FBI-a pa je netko od njih valjda povjerovao i u tu budalaštinu. Pa su od Varge naručivali da im za HDZ radi nekakve analize, informatičke istrage, trola po portalima, prati telefonsku komunikaciju a na tom tragu bilo je i nešto privatnog angažmana.

Pri tome su mu te usluge uredno plaćali na račun pa je i to uredno zabilježeno. Nije bila riječ o velikim iznosima, evo i to je dao naslutiti Tomislav Karamarko, 500 do 1000 kuna, ali kad se uzme u obzir što im je Varga za te novce isporučio- rezultat je za tu ekipu prilično porazan. Varga im naime nije napravio ništa: čovjek je po svemu sudeći samo ražalovani policijski hohšatpler ali vrhunski hohštapler. Shvatio je da cijeloj toj ekipi koja je nekad drmala policijsko- obavještajnim sustavom svaki burek može prodati kao kavijar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kad je prodao burek njima, kako tek ne bi Zdravku Mamiću. S tim da je na poslovima s tako važnim HDZ-ovcima, između ostalog i sa savjetnikom Predjednice za nacionalnu sigurnost, Varga već stekao zavidne reference pa je Mamiću naplatio koliko nikome prije nije. 

I tu se negdje krug zatvara, a tko će u tom krugu u zatvor a tko van iz zatvora, znat će se već sutra kad sud odlučuje o produženju pritvora za Franju Vargu i Blaža Curića. Ali bez obzira što kazao sud, Franjo Varga koji je nasamario cijelu kremu HDZ-ovog političko-policijsko-obavještajnog miljea, od Milijana Brkića i Vlade Galića do Tomislava Karamarka i Zdravka Mamića, u zatvoru ili van njega zaslužuje naše najdublje i najiskrenije poštovanje. Što reći osim Franjo, care!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo