Samoprozvani uhljeb / Djelatnik Ministarstva znanosti tvrdi: 'Otkrio sam da je iz SC-a nestalo 130 milijuna kuna'

Djelatnik ministarstva znanosti koji sam sebe zove uhljebom tvrdi da je otkrio malverzacije u Studentskom centru

3.9.2018.
8:45
VOYO logo

Ovakva je priča, sasvim sigurno moguća jedino u Hrvatskoj. Duje Bonacci već 10 godina zaposlenik je Ministarstva obrazovanja. Posljednjih 12 mjeseci, otvoreno priznaje kako tamo ne radi ništa. Traži sporazumni otkaz, no Ministarstvo koje je od DORH zatražilo da se istraži njegov rad, ne želi mu ga dati. 

Pa Duje i tijekom radnog vremena istražuje njihove navodne afere. Tako, tvrdi, otkrio je kako je pod njihovom blagoslovom iz Studentskog centra nestalo 130 milijuna kuna državnog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država je od 2013. novac davala za jedno, u Studentskom centru trošili su ga za nešto drugo,  tvrdi to Duje Bonacci pokazujući nam analizu u kojoj zaključuje da je pokraden golem novac dobiven za sanaciju.   

"Od tih 159 milijuna kuna, 130 milijuna kuna sigurno nije otišlo na sanaciju, nego nešto drugo", kaže Duje Bonacci, autor UHLJEBloga i zaposlenik Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do toga je kaže došlo jer je SC dio duga krivo prikazao, dio je bio prebijen i otpisan, a poručuje sve se događalo uz blagoslov ministara obrazovanja, pa i aktualne Blaženke Divjak čiju ostavku traži. 

Iz Ministarstva su nam odgovorili da su prestali davati novac za sanaciju te da su zatražili nadzor koji će pokazati kako se trošilo ranije. "Proračunski nadzor zatražen je od Ministarstva financija koje je prema našim saznanjima taj posao i izvršilo te očekujemo izvještaj", stoji u odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Aktualni sanacijski upravitelj SC-a pal tvrdi da SC sada posluje pozitivno. Kaže, riješio je dugovanja, a od 2016., otkako mu je na čelu, pazi kako se radi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mome mandatu niti jedna lipa namjenskih sredstava iz državnog proračuna nije utrošena ni na što drugo, nego isključivo na pokrivanje troškova dobavljačima", kazao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu.

Oni koji su Studentski centar vodili prije sadašnjeg upravitelja poručuju da su ovakve optužbe "ispod svake razine", te da "nemaju veze s pameću i rezultat su internih ratova u Ministarstvu obrazovanja". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer Duje Bonacci, viši stručni savjetnik u Ministarstvu, pazite sad, već godinu dana uredno dolazi na posao iako on tamo ništa ne radi. U zategnutim je odnosima s ministricom Divjak koja ga navodno u zgradi niti ne pozdravlja. A Ministarstvo mu ne želi dati sporazumni otkaz jer su od DORH-a zatražili da istraži njegov rad. 

"Poslovi koje sam radio su mi oduzeti, novi mi nisu dani, ja sam praktički besposlen u Ministarstvu znanosti, pa sam si dao truda da se malo poigram s brojkama", kazao nam je Bunacci koji inače sam sebe naziva uhljebom koji za vrijeme radnog vremena prokazuje svojeg poslodavca koji mu za to uredno plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo