Zbog prosjačenja / Gospođa Kata dala je Božici deset kuna: Odmah ju je odvela policija i sad mora platiti 1.116 kuna kazne

Image
Foto: Thinkstock.com

Kazna za prosjačenje predviđena je u rasponu od 50 do 200 starih njemačkih maraka. Božica je dobila najveću kaznu

30.1.2019.
18:56
Thinkstock.com
VOYO logo

Nitko nije mislio da će se zbog novčanice od deset kuna koju je gospođa Kata iz Križevaca prošle godine dala Božici, pokrenuti vrlo ozbiljan represivni mehanizam koji je na kraju donio i pravomoćnu sudsku presudu.

Naime, Božica (37) je zbog prosjačenja na sudu kažnjena s 1.116 kuna. Za prekršaj mora platiti 762 kune, a to je ujedno i najveća zakonska kazna za to nedjelo. Osim toga, mora podmiriti 354 kune sudskih troškova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršajni sud odlučio je spornih deset kuna uplatiti u državni proračun, a Božici je iz Bjelovara zabranjeno šest mjeseci kročiti nogom na područje Križevaca.

No, kako je sve počelo?

Božica je pozvonila na vrata gospođi Kati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvorila sam vrata i vidjela mlađu ženu koja mi je rekla da teško živi, da je siromašna i ima bolesno dijete. Bilo mi je žao te žene pa sam joj iz novčanika dala deset kuna. Ona je potom otišla dalje", ispričala je gospođa Kata za Podravski.hr.

No, netko je u međuvremenu zvao policiju koja je tamo stigla vrlo brzo. U policijsku postaju u Križevce privedeni su Božica, Siniša i Danijela, ali ispostavilo se kako Siniša i Danijela nisu sudjelovali u protuzakonitim radnjama pa su samo ispitani kao svjedoci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božica je odmah kazala kako je od gospođe Kate dobila deset kuna pa joj je novac oduzet, a ovih dana, nakon pravomoćnosti presude, uplaćen je u državni proračun jer je stečen protuzakonitim radnjama.

Kazna za prosjačenje predviđena je u rasponu od 50 do 200 starih njemačkih maraka, a prekršajni sudac Božici je odredio najvišu kaznu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosjakinja se na sudu nije pojavila, nije dostavila svoju obranu, a svemu je svjedočio policajac koji je vodio cijeli slučaj, piše Podravski.hr

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo