SUPROTNO PRAVILNIKU? / Grad Sisak prozvao HEP Toplinarstvo zbog raskopane ulice, sudili se. 'Bahatost, bezobzirnost, uzurpacija'

Image
Foto: Grad Sisak

Pravilnik o prekopima Grada Siska onemogućava kopanje nove prometnice minimalno 5 godina nakon završetka radova, osim u slučajevima ograničene hitne intervencije, kažu

31.8.2022.
15:06
Grad Sisak
VOYO logo

Da je HEP Toplinarstvo "protupravno prekopalo Ulicu Tina Ujevića i prekinulo javnu rasvjetu" tvrdi Grad Sisak na svom Facebook profilu.

Ističu kako HEP Toplinarstvo provodi nepotrebne radove, a pritom uzurpiraju javne površine te gase javnu rasvjetu. Zbog svega toga, smatraju, trebali su se ispričati građanima. To nisu učinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Siska navode kako su učinili sve u njihovoj moći da do radova ne dođe jer prije izvođenja radova na prometnoj infrastrukturi 2019. godine u Ulici Tina Ujevića Grad Sisak je informirao HEP Toplinarstvo o namjeri izvođenja radova, te zamolio da svoje intervencije izvedu koordinirano. HEP Toplinarstvo se oglušilo na inicijativu Grada te odlučilo zamjenu svoje cjelokupne mreže izvesti tek nakon obavljenih radova na prometnici, parkingu i nogostupu, tvrde.

Image
DO SADA SRUŠENO SAMO 650 OBJEKATA /

Sisak se raspada čekajući obnovu! Još jedna kuća se urušila: 'Bojim se jako, strah me kad ovo vidim'

Image
DO SADA SRUŠENO SAMO 650 OBJEKATA /

Sisak se raspada čekajući obnovu! Još jedna kuća se urušila: 'Bojim se jako, strah me kad ovo vidim'

S obzirom na Pravilnik o prekopima Grada Siska, koji onemogućava kopanje nove prometnice minimalno 5 godina nakon završetka radova, osim u slučajevima ograničene hitne intervencije, HEP Toplinarstvo nije od Grada Siska dobilo nužnu i neophodno potrebnu suglasnost za sveobuhvatnu rekonstrukciju mreže. Unatoč tome tvrtka iz Zagreba, koju je angažiralo HEP Toplinarstvo, raskopala je cijelu ulicu i prekinula vodove javne rasvjete te je HEP Toplinarstvo povrh svega pokrenuo sudski spor u kojem im je sudac u Zagrebu bez održanog ročišta privremeno dao za pravo na uzurpaciju i neodobrene radove, kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Sisak se žalio te je Trgovački sud napokon rješenjem potvrdio da HEP Toplinarstvo nema pravo izvoditi radove i uništavati prometnu infrastrukturu u vlasništvu Grada Siska, odnosno njegovih građana. "U pitanju je bahatost i bezobzirnost državne tvrtke prema građanima Siska, kakva je također vidljiva i kod rekonstrukcije Mosta Gromova, gdje također državna tvrtka Hrvatske ceste, godinama nakon početka radova blokira polovicu mosta, a pomak u radovima se ne vidi. Grad Sisak će nastaviti pravnu borbu te natjerati državne tvrtke da poštuju pravila koja vrijede u Sisku u interesu njegovih građana, te još jednom molimo stanovnike Tina Ujevića i sve Siščane koji koriste prometnicu za strpljenje i suzdržanost", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo