znatno olakšanje / Građani će biti sretni dogovorom Zagreba i HŽ-a: padaju cijene karata za prigradski prijevoz!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Putnici koji su već kupili mjesečnu kartuz za ožujak ili za cijelu tekuću godinu, moći će ostvariti povrat novca u iznosu razlike u cijeni

28.2.2017.
12:58
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Holding i Hrvatske željeznice potpisali su ugovor kojim se će se sniziti cijene karata za željeznički, tramvajski i autobusni promet za prigradski prijevoz. 

Ugovor na snagu stupa 1. ožujka, kada će cijena opće mjesečne karte sa 609 kuna pasti na 400 kuna. Mijenja se i cijena karata za osnovnoškolce, koje su dosad koštale 279 kuna, kao i cijena studentskih, socijalnih i umirovljeničkih karata, koje su se naplaćivale 309 kuna. Sve one od 1. ožujka će koštati 200 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korekcija cijena odnosi se i na zajedničke godišnje karte ZET-a i HŽ-a. Tako će se opći pretplatni kupon, umjesto za 6.708 kuna, kupovati za 4.800 kuna, odnosno za jednokratno plaćanje 4.320 kuna. Ostalim povlaštenim kategorijama putnika cijena će biti umanjena sa 3.324 kune na 2.400, a za jednokratno plaćanje na 2.160 kuna. 

Putnici koji su već kupili mjesečnu kartuz za ožujak ili za cijelu tekuću godinu, moći će ostvariti povrat novca u iznosu razlike u cijeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo