Odustali od izgradnje / Istražili smo što je Vodičane natjeralo na nedjeljnji prosvjed: 'Baznu stanicu su htjeli staviti na krov zgrade, 20-ak metara od Doma zdravlja'

Image
Foto: PIXSELL

Gospodin Grbac kazao je za Vijesti.hr kako su 'stanari (suvlasnici) zgrade na adresi Roca Pave 8 suglasno odustali od postavljanja bazne stanice'

4.6.2018.
15:25
PIXSELL
VOYO logo

Stotinjak Vodičana prosvjedovalo je u nedjelju protiv postavljanja bazne stanice teleoperatera Tele 2 na stambenoj zgradi u ulici Roca Pave na broju 8 koja se nalazi između vodičkog autobusnog kolodvora i ambulante. Neki od okupljenih prosvjednika kazali su kako stanari zgrade u Ulici Roca Pave žele postaviti baznu stanicu kako bi im se obnovila fasada.

Jedan od njih, Josip Mateša Jole, poručio je u nedjelju da će svojim tijelima spriječiti postavljanje odašiljača čije bi zračenje ugrozilo zdravlje vodičke djece. Opunomoćenik stanara zgrade Ante Grbac, ranije je kazao kako ima 78 posto potpisa suglasnosti stanara za postavljanje bazne stanice te da je suglasnost dala i Privredna banka Zagreb, koja ima poslovnicu u prizemlju zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, građanska inicijativa više nema razloga za brigu. Naime, gospodin Grbac nam je u razgovoru objasnio kako su "stanari (suvlasnici) zgrade na adresi Roca Pave 8 suglasno odustali od postavljanja bazne stanice". 

Što je za građansku inicijativu bilo sporno?

Naime, kako su nam objasnili iz inicijative, zgrada na koju se trebala postaviti bazna stanica se nalazi u samom centru Vodica te je okružena brojnim kućama, a na udaljenosti od 10 metara od zgrade se nalazi i Dom zdravlja Vodice koji od nedavno uključuje i pedijatrijsku službu, a izvođač radova trebala je biti tvrtka Fisal projekt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazna stanica se po prostornom planu grada Vodica ne bi smjela graditi na toj zgradi, tvrde iz inicijative te prilažu prostorni plan u čijem se u članku 106. navodi kako se bazna stanica može postaviti izvan građevinskih područja. Tvrde kako se zgrada, prema grafičkom prikazu prostornog plana uređenja Vodica, nalazi u građevinskom području što je suprotno Članku 106.

ppugv_namjena by Media on Scribd

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo