TKO JE OVDJE LUD? / Građani zatrpali inbox RTL Direkta: zašto HAC popravlja šahtove u vrijeme najvećih gužvi?

Krpelj firma, uhljebi, uhljebničko blago, kao i još neke konkretnije uvrede koje nisu za napisati, samo su neki od izraza kojima su vozači častili Hrvatske autoceste za Uskrs

29.3.2016.
22:22
VOYO logo

Suludo - osam kilometara duga kolona i dva sata čekanja, a sve zato jer je netko odlučio da šahtove treba popravljati na Uskrsni ponedjeljak poznat i kao dan velikih prometnih gužvi. Inbox RTL Direkta zatrpale su poruke putnika koji su bili zatočeni u koloni.

"Što vrijedi infrastruktura i trud turističkih djelatnika da prošire sezonu kad HAC sužuje protočnost. Možda bi pomogao most do tunela?" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"..po čijem idiotskom naređenju unutar HAC-a se vrše radovi u tunelu sv.Rok, na sami praznik Uskršnjeg ponedjeljka"

"Zar se preko nas takvim šikaniranjem ratuje protiv vlasti i protiv ideje reorganizacije te 'krpelj-firme' koja živi na državnoj sisi?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo su imali sreće jer u HAC-u kažu da se moglo dogoditi da cijela cijev tunela bude zatvorena, a ne samo jedna traka. Radilo se o izvanrednom kvaru koji, zanimljivo, nije otkriven jučer.

"To se dogodilo 17.03.! Tada se krenulo u pripremne radnje i krenulo se u pripremu radova da bi oni bili završeni prije Uskrsa. U jednom trenutku je bila zatvorena i kompletna jedna cijev radi radova, ali smo znajući da dolaze uskršnji radovi uspjeli završiti, odnosno dovršiti u jednom dijelu radove", rekao je Ivica Križanić, v.d. direktora Sektora za održavanje i naplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve bi tek poruke građana uslijedile u tom slučaju, ne usudimo se niti pretpostaviti. I dok u bilo kojoj uslužnoj djelatnosti lošu uslugu možete odbiti platiti, kod HAC-a vam to neće poći za rukom.

"Negodovanja je zaista bilo, obzirom da je bila takva situacija gdje se dugo čekalo, međutim ljudi ipak plaćaju cestarinu jer nemamo nikakvu mogućnost da tu cestarinu ne naplatimo kao društvo", rekla je Andrea Haleuš, koordinatorica za odnose s javnošću HAC-ONC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a tvrde kako savjesno održavaju ceste i upravo iz tog razloga mogu detektirati svaki kvar. No, nameće se pitanje kako baš uvijek onda kad nam ceste najviše trebaju?!

"Nije prvi put kad su blagdani, kad su najprometniji dani, da zaista imamo gužvu na tom uskom grlu", rekao je Križanić, no na pitanje zašto, nije imao odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, eto, ne bih sad mogao komenitrati taj dio, znam za ovaj slučaj, a zbog čega se to dogodi baš u vrijeme blagdana, ne bih znao", izjavio je. 

Ne zna nitko, no ministar Oleg Butković građanima je obećao da će utvrditi, a kad detektira krivca, onda ga i propisno kazniti. Sigurni smo da će to obećanje zapamtiti svatko tko se za sljedeći blagdan nađe na cesti ispred Sv. Roka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo