Svečanost u sjeni sukoba / Gradonačelnik Knina za RTL: 'Predložio sam da predsjednik i Vlada skupa polože vijenac, ali nije bilo interesa'

'Knin živi cijele godine. Nije Grad Knin samo 5. kolovoza', kazao je Ćaćić

4.8.2022.
20:30
VOYO logo

Svečanost na kninskoj tvrđavi započela je u 20 sati.

Uživo se javila RTL-ova Nikolina Radić koja je razgovarala s Marijom Ćaćićem (NEZ.), gradonačelnikom Knina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kninjani s uglavnom slažu da ovo nije ni mjesto ni vrijeme za sukobe. Smatraju da bi bar ovih dana trebalo vladati političko primirje makar oko Dana pobjede.

Gradonačelnik Knina prokomentirao je koliko je koliko su građani i građanke Knina ogorčeni ponašanjem državnog vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako smo 1995. godine pokazali jedinstvo koje je rezultiralo veličanstvenom pobjedom i završetkom rata ja bih apelirao na sve aktere da pokažu dio tog jedinstva na ovakvim događajima. Građani jesu ogorčeni, ali opet svatko ima pravo odabrati hoće li doći. Ne bih od ovoga radio neki veliki problem. Ne bih htio da ta tema zasjeni taj veliki događaj", kazao je Ćaćić.

Upitan je o informaciji da je postojao prijedlog Grada Knina da oni sutra zajedno polože vijence međutim Ured predsjednika je prihvatio, a Vlada ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
gost RTL-a Danas /

Uživo iz Knina! Ljubo Ćesić Rojs: 'Oni koji nisu došli ne ignoriraju Milanovića, nego nas omalovažavaju'

Image
gost RTL-a Danas /

Uživo iz Knina! Ljubo Ćesić Rojs: 'Oni koji nisu došli ne ignoriraju Milanovića, nego nas omalovažavaju'

"Na prvom koordinacijskom sastanku sam ja osobno predložio da se tako pokaže jedinstvo, međutim nije bilo interesa i položit će se isto tako i prethodnih godina", poručio je.

Život u Kninu

Ljudi se u Kninu žale da se su svi zainteresirani za Knin jedan dan u godini stoga je gradonačelnik Ćaćić upitan mogu li se građani u Kninu nadati boljim vremenima jer mnogi govore da posla nema i da se ne može živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se u ovo vrijeme kada je Knin centar Hrvatske pokrene ta rasprava. Knin živi cijele godine. Nije Grad Knin samo 5. kolovoza. Puno dobrih stvari se ovdje događa, puno projekata, aktivnosti. Trenutno provodimo jedan intervencijski plan. 18 projekata velike vrijednosti je u provedbi. U poslovnu zonu ulažemo 45,5 milijuna kuna, a planira se otvoriti minimalno 300 radnih mjesta u jednom poduzetničkom centru", objašnjava Marijo Ćaćić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike