Praznik rada u Maksimiru / Petek poručio: 'Besplatan' Bandićev grah već ste platili. Ne zaboravite otići po svoju porciju!'

Image
Foto: PIXSELL

'Nadam se da će gradonačelnik poštovati higijenske standarde pri podjeli hrane i da je produljio sanitarnu knjižnicu'

30.4.2019.
15:04
PIXSELL
VOYO logo

1. svibnja u Maksimiru će se već tradicionalno obilježiti kulturno umjetničkim programom, ali i grahom koji će građanima podijeliti gradonačelnik Milan Bandić.

Tim povodom se oglasio gradski vijećnik Renato Petek, a evo što je rekao u svom priopćenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Besplatan Bandićev grah' već smo platili. Nadam se da će gradonačelnik ove
godine poštovati higijenske standarde pri podjeli hrane te da je produljio svoju sanitarnu knjižnicu.

Tijekom tradicionalnog prvosvibanjskog druženja u Maksimiru ne zaboravite uzeti
grah koji obično servira gradonačelnik Bandić, jer ste ga već platili! Naime, iz podataka koji se nalaze u službenim dokumentima o izvršenju proračuna Grada Zagreba stoji kako se za tu akciju troše znatna sredstva, prošle godine ukupno 980 tisuća kuna, 754 tisuće za namirnice i 225 tisuća kuna za komunalne i tehničke usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je bilo podijeljeno 60 tisuća porcija, cijena porcije je bila 12.5 kuna. Navodno je grah fin, a fino je i plaćen.

Ono što zabrinjava i nije prihvatljivo da se za akciju s grahom koriste sredstva iz proračunske zalihe. Zar nije moguće planirati taj trošak kroz redovno financiranje Ustanove Dobri dom koja priprema i realizira ovu akciju? Već je postala praksa da se troše sredstva proračunske zalihe, što znači nepredviđene namjene, a koja se dodjeljuju odlukom samog gradonačelnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nije ovo izoliran slučaj, gradonačelnik bez plana i po samo njenu znanim kriterijima godišnje dodjeljuje više desetaka milijuna kuna sredstava Zagrepčana.

Kako je gradonačelnik u međuvremenu nevjerojatnom brzinom položio tečaj za bageristu, nadam se da je obnovio i svoju sanitarnu knjižicu. Naime, prilikom produljenja knjižice svakih se pet godina mora poslušati i tečaj zdravstvenog odgoja kada se polaznik upoznaje s higijenskim minimumom. To je važno kako se ne bi ponovile prošlogodišnje scene vidljive u brojnim medijskim izvještajima iz Maksimira.

Gradonačelnik kao i u mnogim drugim prigodama ima problema s prilagodbom standardima i djelovanja sukladno zakonima i propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim Zagrepčankama i Zagrepčanima od srca čestitam 1. svibnja, želim dobro druženje i fini grah te da lijepo u Parku odvajaju sav otpad koji ostane poslije proslave'.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo