'plenkovićev krug' / SDP o Ini: 'Premijer se hvali istančanim ticalima, a radari su mu zapravo jedna mlohava čuna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Grbin se pita zašto se nije reagiralo i naglasio je kako je to odgovornost premijera

29.8.2022.
11:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je kako je najnovija afera u Ini jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske.

"Na čelu te priče HDZ-ova osoba i sad jedna ironija - na čelu NO Ine je osoba koja je na čelu Suda časti HDZ-a. Pred nosom nije vidio da mu se krade milijarda kuna. Ono što znamo je da su HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga poslani u Inu da više što se tamo događa i nisu primijetili krađu'', kazao je Grbin na konferenciji za novinare SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najvažnije pitanje da li nas sustav upravljanja državnim poduzećima funkcionira na dobar način i odmah možemo reći ne. Koji je način da se ovo spriječi - država bez HDZ-a. Što su radili Uprava i NO? Očito ništa. Jer niz godina ne primjećuju da im se u firmi koja im je povjerena na čuvanje događa pljačka'', dodaje Grbin.

''Zašto se nije reagiralo? Ovo je odgovornost Andreja Plenkovića, ekipe koju je postavio u Inu i HDZ-ove klike'', komentirao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bivša šefica hdz-a /

Kosor komentirala pljačku INA-e: 'Uhićeni izlaze iz vila, a starci na Baniji su u straćarama'

Image
bivša šefica hdz-a /

Kosor komentirala pljačku INA-e: 'Uhićeni izlaze iz vila, a starci na Baniji su u straćarama'

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić koji je i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, kazao je ''banda stavila novac na privatne račune''.

''U doba najveće energetske krize, umjesto da dio od ukupno 2,5 milijarde kune služi kao pomoć kućanstvima u Hrvatskoj koja su najviše ugrožena, banda je taj novac opljačkali i stavila na privatne račune. Neviđena pljačka, a gospodin premijer koji se hvali istančanim ticalima, mislim da su mu ti radari zapravo jedna mlohava čuna i zato mislim da su potrebni izbori'', rekao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u subotu je uhićeno pet osoba za koje se sumnja da su oštetili Inu za gotovo milijardu kuna preprodajom plina i određen im je istražni zatvor. Uhićeni su direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo