Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
promjene u stranci

Grbin: 'Odluka o neproduživanju članstva nekima je politička i posljedica njihovog nerada'

U dvije organizacije SDP-a, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, dosad je bilo otprilike upisano 5.000 članova, no mnogi su bili fiktivni članovi

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 28.7.2021. u 14:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je Glavni odbor SDP-a na svojoj sjednici u lipnju raspustio gradske organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu, u utorak je završio rok od 45 dana u kojem je provedena ponovna evidencija članstva u te dvije organizacije i prestalo članstvo nekim dosadašnjim članovima stranke, sukladno kriterijima koje je donijelo Predsjedništvo SDP-a. 

Članstvo u stranci tako je prestalo saborskim zastupnicima Rajku Ostojiću, Nikši Vukasu, Zvani Brumniću, Marini Opačak Bilić te bivšem predsjedniku Gradske organizacije u Zagrebu, Gordanu Marasu...

O tome se danas putem priopćenja očitovao Peđa Grbin, predsjednik SDP-a. 

„Odluka o raspuštanju ovih gradskih organizacija donesena je jer su te organizacije imale duboke, suštinske, višegodišnje probleme u funkcioniranju i za to su morali odgovarati ljudi koji su obnašali funkcije u tim organizacijama. Biran sam za predsjednika stranke da rješavam probleme koje u stranci postoje, a kako bismo se mogli konačno početi baviti onime za što su nas građani i izabrali. Bilo bi neodgovorno da kao predsjednik stranke, promatram i ne reagiram na to da članovi stranke opstruiraju lokalne izbore, odmažu kandidatima ili godinama pretpostavljaju svoje interese stranci. Osim što bi to bilo neodgovorno od mene, za stranku bi to bilo pogubno. To nisu lake niti popularne odluke, ali su nužne ako želimo osigurati da stranka počne normalno funkcionirati i raditi svoj posao“, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
a nisu baš ni male...

SDP muku muči s neplaćenim članarinama - apsolutni rekorder je bivši zastupnik, a dužan je čak 40 tisuća kuna

Image
a nisu baš ni male...

SDP muku muči s neplaćenim članarinama - apsolutni rekorder je bivši zastupnik, a dužan je čak 40 tisuća kuna

U dvije organizacije SDP-a, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, dosad je bilo otprilike upisano 5.000 članova, no mnogi su bili fiktivni članovi. Sada ih ostaje oko 2.000 tisuće. Protekom od 45 dana, članstvo u stranci prestalo je i nekim članovima Kluba zastupnika SDP-a, kao što su Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić, Marina Opačak Bilić te bivšem predsjedniku Gradske organizacije u Zagrebu, Gordanu Marasu. Odluka da im se ne produži članstvo je politička odluka, koja je prije svega posljedica njihovog rada na vodećim dužnostima u stranci te nereda koje su i ostavili iza sebe, a čije posljedice stranka osjeća i dan-danas. Odluka je donesena kako bi završili stranački sukobi i svađe zbog kojih se SDP ne može posvetiti kvalitetnom radu i izradi nužnih politika i rješenja za građane i Hrvatsku, priopćili su iz SDP-a.

„SDP pa tako i ove dvije gradske organizacije, a pogotovo u Zagrebu, ima brojne članice i članove s vizijom i kvalitetnim idejama kako osigurati da se stranka napokon počne baviti temama koje su građanima i građankama Zagreba bitne. Od njih, kao i od svih članova Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, očekujem da zajednički i predano radimo i djelujemo u narednim godinama, ukazujemo na nerad i neučinkovitost Vlade pogotovo kad se radi o obnovi od potresa, lošem upravljanju korona krizom ili katastrofalnom stanju u hrvatskom pravosuđu. Vjerujem da nam je svima u zajedničkom interesu da jačamo stranku, njezinu ulogu u društvu i vratimo povjerenje građana kojima je dosta da se bavimo isključivo i jedino samo sobom. Ako nam je cilj bolja Hrvatska, onda i mi kao stranka moramo biti bolji. Zato su ovo nužni koraci i vjerujem da je ova odluka Glavnog odbora bila opravdana“, zaključio je Grbin.

Upravo se čita

Image
Sunce malo

Dirljiv video Edine nećakinje koja ide na kemoterapiju: 'Kad odrastem želim biti liječnica'

RTL Vijesti/ 28.7.2021. u 14:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jeronim Tomas

Direktor zagrebačke plinare Opskrba: 'Svi moraju imati plin. Nije bitno hoće li se to nama isplatiti'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba