sastanak ministara / Grlić Radman i Crnadak: 'Riješiti otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i BiH'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji

12.8.2019.
11:39
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine Gordan Grlić Radman i Igor Crnadak suglasni su kako je potrebno što prije riješiti otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje i ujedno raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regiji, priopćeno je u ponedjeljak iz sjedišta bosanskohercegovačke dipomacije u Sarajevu.

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dvojica ministara sastala po prvi puta nakon što je Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji, odnosima u regiji kao i potpori Hrvatske BiH u procesu europskih integracija.

Kako je navedeno u priopćenju, Crnadak je ovom prigodom posebice istaknuo važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj, te potrebu dovršetka izgradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaska trajnog rješenja graničnog pitanja između dvije države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o provedbi sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. kolovoza, kojim je predviđena uspostava nove izvršne vlasti u toj zemlji u razdoblju od 30 dana.

Dvojica ministara zajednički su konstatirali kako je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosnosa između Hrvatske i BiH, jer je to u obostranom interesu kao i u interesu cijele regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo