Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
na širem područje Splita

Gromovi i munje izazvali deset požara: vatrogasci ih sve stavili pod nadzor, a većinu i ugasili

Vatrogascima bi od velike pomoći trebala biti i kiša koja od jutros pada na području Splitsko-dalmatinske županije

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Arhiva
Hina/ 6.8.2016. u 12:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gromovi i munje, koji su rano jutros zahvatili šire područje Splita i otoka, izazvali su čak deset požara koje su srećom vatrogasci stavili pod nadzor, a većinu i ugasili, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita.

Prvi požar koji je buknuo oko 4 sata zbog udara groma bio je onaj u Planome kod Trogira gdje je izgorjelo osam hektara trave i sedam električnih stupova. Vatra je u potpunosti ugašena u 7 sati zahvaljujući požrtvovnosti ukupno 14 gasitelja iz Trogira i Seget Vranjice.

Na Braču je oko 10 sati lokaliziran požar koji je izazvan udarom groma u 6,30 sati na nepristupačnom terenu između Selca i Humca. S vatrom su se borili gotovo svi vatrogasci s otoka, te zračne snage koje su se povukle u 9,40 sati. Požar je sada lokaliziran, šteta i površina se još zbraja, a izgorjela je česmina i trava.

U 5.40 sati gorio je deponij smeća u Boroviku na Šolti, no njega je 11 vatrogasaca s otoka ugasilo već u 10 i 30 sati. Grom je kriv i za požar u Gaju iznad Omiša gdje je izgorjela trava i makija. U 9 sati su ga ugasili pripadnici DVD Gata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Specifična situacija s požarima zabilježena je na području Makarske gdje su gromovi izazvali pet požara. U Živogošću je izgorjela borova šuma i makija, u Drveniku makija i trava, u Gradacu borova šuma i makija, te su zabilježena još dva manja požara koja su brzo sanirana.

Posljednju dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 10 sati da gori u uvali Jagodna na Hvaru. Vjeruje se kako će vatrogascima od velike pomoći biti i kiša koja od jutros pada na području Splitsko-dalmatinske županije.

Upravo se čita

Image
Cetinje

Ubojica iz Crne Gore navodno je pobio podstanarsku obitelj jer je kasnila s plaćanjem stanarine

Hina/ 6.8.2016. u 12:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba