najljepše plaže / Guardian smjestio čak dva Hrvatska grada u top destinacije južne Europe

Image
Foto: Filip BralaPIXSELL

Ova dva grada očarala su Guardian svojim prekrasnim plažama

2.5.2018.
12:12
Filip BralaPIXSELL
VOYO logo

Uz fascinantnu rimsku, bizantsku i venecijansku povijest, opuštajuće plaže, svjetlucava šetališta i odvažnu javnu umjetnost, Zadar odmah privlači. Tako poznati britanski časopis Guardian opisuje ovaj grad.

Atrakcije koje se svakako moraju pogledati su Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Zatim, ostaci rimskog foruma i Crkva sv. Donata iz 9. stoljeća te prekrasni mletački mramorni trgovi i kamene kuće. Od plaža izdvaja Kolovaru za ronjenje uz centar, a za staromodnu morsku atmosferu savjetuje Borik i Diklo, plaže sjeverno od grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također preporučuje posjet Dugom Otoku kojeg nazivaju jednim od ljepših u zadarskom arhipelagu i slavnih nacionalnih parkova poput Paklenice.

Tisućljetni grad Šibenik, poznat kao polazišna točka prema Nacionalnim parkovima Krka i Kornati, nudi toliko toga što će posjetitelje učiniti zaposlenima za istraživanje danima, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od atrakcija u Šibeniku navodi katedralu svetog Jakova, UNESCO-v spomenik gotičke i renesansne arhitekture, nekoliko tvrđava uključujući svetog Mihovia na kojem se održavaju ljetni koncerti, te Barone s kojeg puca predivan pogled.

Od plaža im se najviše sviđa šljunčani Banj na sjeveru starog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi 12 najljepših našao se i Sanremo, Sciacca na Siciliji, Viana do Castelo i Peniche u Portugalu, Sanlúcar de Barrameda i San José u Španjolskoj, Galaxidi i Volos u Grčkoj, te Saint-Jean-de-Luz i Sète u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo