o željama i pozdravima / Hasanbegović 'bocnuo' Pupovca: 'Svi manjinci su moji prijatelji. Gotovo svi'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović nije bio tema pregovora zastupnika nacionalnih manjina i HDZ-a

16.9.2016.
15:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je jučer potpredsjednik SDSS-a i zastupnik srpske manjine Milorad Pupovac izjavio da njegova stranka sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović danas se prije sastanka s budućim zastupnicima nacionalnih manjina ponovno osvrnuo na cijelu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi manjinci su moji prijatelji. Gotovo svi", kazao je.

Upitan može li Pupovac biti potpredsjednik Vlade, Hasanbegović je kazao da on to ionako ne želi, izvrčući Pupovčeve riječi da neće 'podržati vlast u kojoj sjedi tehnički ministar kulture.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics demantirao da je na sastanku bilo riječi o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću kao ministru u novoj vladi.

"Trenutak je pretežak i smatram da je Plenković dobio povjerenje hrvatskog naroda za vođenje zemlje, a nacionalne manjine će poduprijeti tu volju hrvatskog naroda. Najbitnije je da Plenković bude predsjednik i onaj koji će voditi, a tko će voditi pojedino ministarstvo, to je prije svega njegova odgovornost", rekao je Jankovics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jankovics rekao je da su se nacionalne manjine suglesile podržati predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za budućeg mandatara istaknuvši da manjine trebaju biti element stabilnosti u zemlji.

Image
Završio sastanak HDZ-a s nacionalnim manjinama /

'Most nema nikakvih ultimatuma, evoluirali smo svi zajedno. Taj je pristup passé'

Image
Završio sastanak HDZ-a s nacionalnim manjinama /

'Most nema nikakvih ultimatuma, evoluirali smo svi zajedno. Taj je pristup passé'

"Mi, budući zastupnici u saborskom Klubu nacionalnih manjina, svih osam, suglasili smo se da podržimo budućeg mandatara Andreja Plenkovića koji za Hrvatsku ima jedan, srećom sada već uobičajen, proeuropski pristup i mislim da ćemo s njim dobro proći", kazao je Jankovics novinarima nakon sastanka predstavnika nacionalnih manjina s čelnicima HDZ-a upitan je li zadovoljan sastankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da nacionalne manjine trebaju biti element stabilnosti u zemlji i sve ćemo učiniti da u iduće četiri godine i mi, i eventualni potencijalni partneri, držimo stabilnu vladu na dobrobit svih stanovnika ove zemlje, pa tako i nacionalnih manjina", naglasio je Jankovics.Na pitanje jesu li nacionalne manjine postavili uvijete za potporu vladajućoj većini, kazao je da je trenutak u zemlji preodgovoran da bi se uvjeti postavljali. Pojasnio je kako su na sastanku razgovarali o načelima koji će biti dio sporazuma, a koji bi željeli i da bude dio vladinog programa.

evizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović“, rekao je Pupovac dan prije sastanka zastupnika manjina s predsjednikom HDZ-a Plenkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike