Opleo po vladajućima / Hasanbegović u Saboru: 'O Konvenciji će odlučiti narod, a ne briselski birokrati, sluškinje i babe'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poručio je da će u sljedećem sazivu Sabora sudjelovati u onoj saborskoj većini koja će aktivirati članak 80. Istanbulske konvencije i otkazati je.

11.4.2018.
19:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Puno se jakih vjetrova podiglo danas u sabornici gdje je u tijeku rasprava oko ratifikacije Istanbulske konvencije. Vladajući su zbog nje već izgubili jednu ruku u Saboru, onu iz Hrasta, a rasprava koja bi mogla potrajati duboko u noć i glasanje u petak, pokazat će koliko oponenata, kada je raftifikacija u pitanju, ima Plenković u vlastitim redovima. 

Rasprava se zaplamsala kada je u ime kluba Neovisni za saborsku govornicu stao Zlatko Hasanbegović. Oštro je komentirao raspravu o Istanbulskoj konvenciji te nije štedio riječi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je "vještom političkom i medijskom manipulacijom učinjeno to da u javnosti vrijedi stav da se može biti ili bezuvjetno za ili bezuvjetno protiv ratifikacije".

"Klub Nezavisni za Hrvatsku bezuvjetno je protiv ratifikacije i pristupanja Istanbulskoj konvenciji. O tome smo iznosili jasna stajališta i argumentaciju, nismo se skrivali iza takozvane savjesti ili kao politički hermafroditi izbjegavali stav", naglasio je Hasanbegović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je najavio da će u sljedećem sazivu Sabora Neovisni za Hrvatsku "sudjelovati u onoj saborskoj većini koja će aktivirati članak 80. Istanbulske konvencije i otkazati je".

"O pobjedama i porazima će odlučivati hrvatski narod, a ne briselski birokrati, samozvani marketinški stručnjaci, sluškinje, babe, genderolozi, macani i odabrani novinski kolumnisti na stalnoj vezi sa stalno poznatim, takozvanim neimenovanim izvorima iz vrha HDZ-a", zaključio je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Reiner smatra da su pojedini HDZ-ovci protiv ratifikacije IK zbog pritiska s raznih strana

>> Plenković: 'Moguće je da me dio stranke preko Istanbulske konvencije želi destabilizirati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Glasnović nadmašio samog sebe: u Saboru se pojavio s tangama i štiklama

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo