OPTUŽNICA GOTOVA / HDZ će uskoro odgovarati pred USKOK-om

Image
Foto: PIXSELL

Sve je izvjesnikje kako će Hrvatska demokratska zajednica uskoro pred USKOK-om odgovarati na pitanja o aferi 'Fimi Media'.

14.9.2011.
14:40
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Izvori bliski istrazi tvrde kako je USKOK pripremio optužnicu protiv HDZ-a u kojoj stranku tereti za protupravno pribavljanje imovinske koristi u slučaju 'Fimi Media'.

Afera 'Fimi media' ključna je i za otvaranje kaznenog postupka protiv HDZ-a te za dokazivanje postojanja crnog fonda u HDZ-u i nelegalnog financiranja članova stranke na vlasti i predizbornih kampanja HDZ-a.

USKOK je već ranije donesenim istražnim nalozima, u najmanje dvije točke optužbe protiv bivšeg premijera Ive Sanadera te Mladena Barišića i Branke Pavošević, izravno spomenuo pribavljanje protupravne imovinske koristi za stranku.

Premijerka Kosor izjavila je kako ne vjeruje da je moguće da iz USKOK-a cure tako važne informacije.

"Ovo što govorite je zaprepašćujuće da bi netko iz Uskoka, iz nezavisne institucije koja se mora brinuti o pravdi i pravednosti i o tome da svi koji su počinili kaznena djela i nešto ukrali, da bi iz te institucije curila informacija. To zaista zaprepašćuje, ja to ne vjerujem, a ako imate dokaz za to, onda bih molila da ga predočite", kazala je Kosor.

Zbog približavanja parlamentarnih izbora Bajić namjerava završiti sve istrage koje imaju političke konotacija pa kao takve mogu utjecati na kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo