Slijeva i zdesna

HDZ i SDP u Zagrebu uspjeli nemoguće, ujedinjeno traže objave plaća ljudi iz vrha Holdinga. Jednoga ističu

Gradski HDZ otkrio je kakve sve povlastice imaju šefovi u gradskim tvrtkama, iz SDP-a prozivaju vladajuću opciju koju podržavaju, zbog transparentnosti

Goran Latković/ 19.6.2022. u 20:30

U Zagrebu se dogodilo gotovo nemoguće, ujedinili su se HDZ i SDP koji je partner vladajuće opcije. SDP od gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži više transparentnosti i javnu objavu troškova direktora gradskih tvrtki, a HDZ ide i korak dalje. Goran Latković.

Zagrebački kontejneri puni su smeća, a šefovi Holdinga dobro su plaćeni da bi ih održavali čistima. Član Uprave, Boris Sesar, na mjesec zaradi oko 26 tisuća kuna - više i od premijera! Zbog upitne usluge i skupih šefova, građani su sve nezadovoljniji!

Gradski HDZ otkrio je kakve sve povlastice imaju šefovi u gradskim tvrtkama.

Mario Župan (HDZ): "Daju se određeni aneksi ugovorima, daju se dodaci da koriste svoj privatni auto koji je, kako i sami znamo, Tesla, jer smo iznijeli u javnost. To je u najmanju ruku nemoralno da se plaća privatni auto u svrhe obavljanja neke dužnosti. Tko je gospodin Sesar da može koristiti privatni auto i da mu holding za to isplaćuje naknadu."

Ta naknada iznosi 5300 kuna, a leasing za automobil na ime supruge Sesarovi plaćaju 4300 kuna. Pogodnosti imaju i drugi direktori!

"Moram spomenuti gospodina Vića iz Čistoće kojem gradonačelnik Zagreba, tj predsjednik Uprave Novaković, plaća stan u Zagrebu. Tko je gospodin Vić koji je došao iz Osijeka, da mu se plaća stan? Pa on nije dužnosnik", dodao je Župan.

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Na idućoj sjednici Skupštine koja je u četvrtak, HDZ će tražiti ostavke Uprave Holdinga. Uz to, HDZ i SDP zahtijevaju da se javno objave sva primanja i pogodnosti koje šefovi gradskih tvrtki imaju.

Viktor Gotovac, predsjednik SDP-a u Zagrebu: "Tu bi ulazile plaće i sve ono drugo što članovi Uprave imaju. Troškovi reprezentacije, edukacije i sve što bi bilo ugovoreno."

Renato Petek, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini: "Upravo pitanje transparentnosti će vratiti povjerenje građana, i tu je Tomašević nažalost u prvih godinu dana napravio najmanji pomak."

Nema pomaka ni u komunikaciji, šefovi gradskih tvrtki šute. Pa je danas na prozivke oporbe odgovarala glasnogovornica Grada Dinka Živalj. Kaže da gradski direktori sad imaju puno manja primanja nego prije i manja od državnih poduzeća:

"Sva primanja članova Uprave i direktora su objavljena u imovinskim karticama koje su javne. Mi ćemo svejedno prihvatiti zahtjev SDP-a."

Tomašević prije samo dvije godine - na prosvjedu "Vozi miško dok se grad raspada", kritizirao je nabavu novih i skupih automobila u Holdingu:

"Čovjek misli da će u nekom trenutku stati ovo besramno i iracionalno trošenje gradskog novca."

Ponavlja li se povijest trebalo bi utvrditi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Goran Latković/ 19.6.2022. u 20:30

Više s weba

Pročitajte još

Image
obavljen je očevid

Kod otoka Unije došlo je do havarije: Jahta duga 18 metara posve je potonula, poznat uzrok nesreće

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču