Slijeva i zdesna / HDZ i SDP u Zagrebu uspjeli nemoguće, ujedinjeno traže objave plaća ljudi iz vrha Holdinga. Jednoga ističu

Gradski HDZ otkrio je kakve sve povlastice imaju šefovi u gradskim tvrtkama, iz SDP-a prozivaju vladajuću opciju koju podržavaju, zbog transparentnosti

19.6.2022.
20:30
VOYO logo

U Zagrebu se dogodilo gotovo nemoguće, ujedinili su se HDZ i SDP koji je partner vladajuće opcije. SDP od gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži više transparentnosti i javnu objavu troškova direktora gradskih tvrtki, a HDZ ide i korak dalje. Goran Latković.

Zagrebački kontejneri puni su smeća, a šefovi Holdinga dobro su plaćeni da bi ih održavali čistima. Član Uprave, Boris Sesar, na mjesec zaradi oko 26 tisuća kuna - više i od premijera! Zbog upitne usluge i skupih šefova, građani su sve nezadovoljniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski HDZ otkrio je kakve sve povlastice imaju šefovi u gradskim tvrtkama.

Mario Župan (HDZ): "Daju se određeni aneksi ugovorima, daju se dodaci da koriste svoj privatni auto koji je, kako i sami znamo, Tesla, jer smo iznijeli u javnost. To je u najmanju ruku nemoralno da se plaća privatni auto u svrhe obavljanja neke dužnosti. Tko je gospodin Sesar da može koristiti privatni auto i da mu holding za to isplaćuje naknadu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta naknada iznosi 5300 kuna, a leasing za automobil na ime supruge Sesarovi plaćaju 4300 kuna. Pogodnosti imaju i drugi direktori!

"Moram spomenuti gospodina Vića iz Čistoće kojem gradonačelnik Zagreba, tj predsjednik Uprave Novaković, plaća stan u Zagrebu. Tko je gospodin Vić koji je došao iz Osijeka, da mu se plaća stan? Pa on nije dužnosnik", dodao je Župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na idućoj sjednici Skupštine koja je u četvrtak, HDZ će tražiti ostavke Uprave Holdinga. Uz to, HDZ i SDP zahtijevaju da se javno objave sva primanja i pogodnosti koje šefovi gradskih tvrtki imaju.

Viktor Gotovac, predsjednik SDP-a u Zagrebu: "Tu bi ulazile plaće i sve ono drugo što članovi Uprave imaju. Troškovi reprezentacije, edukacije i sve što bi bilo ugovoreno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renato Petek, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini: "Upravo pitanje transparentnosti će vratiti povjerenje građana, i tu je Tomašević nažalost u prvih godinu dana napravio najmanji pomak."

Nema pomaka ni u komunikaciji, šefovi gradskih tvrtki šute. Pa je danas na prozivke oporbe odgovarala glasnogovornica Grada Dinka Živalj. Kaže da gradski direktori sad imaju puno manja primanja nego prije i manja od državnih poduzeća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva primanja članova Uprave i direktora su objavljena u imovinskim karticama koje su javne. Mi ćemo svejedno prihvatiti zahtjev SDP-a."

Tomašević prije samo dvije godine - na prosvjedu "Vozi miško dok se grad raspada", kritizirao je nabavu novih i skupih automobila u Holdingu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek misli da će u nekom trenutku stati ovo besramno i iracionalno trošenje gradskog novca."

Ponavlja li se povijest trebalo bi utvrditi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo