Julienne Bušić / HDZ na Twitteru objavio video u kojem osuđenica za terorizam podržava Kolindu Grabar-Kitarović

Image
Foto: HDZ Twitter screenshot

Julienne Bušić je pomilovana i oslobođena 1989. godine

1.1.2020.
18:25
HDZ Twitter screenshot
VOYO logo

HDZ je na svom službenom profilu na Twitteru objavio video u kojem Julienne Bušić, koja je osuđena za terorizam, uoči drugog kruga predsjedničkih izbora daje podršku Kolindi Grabar-Kitarović.

Video je objavljen uz status: "Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!". Bušić u video najprije na hrvtskom kaže "dam dva prsta u zrak za Kolindu", a potom na engleskom: "V for victory, Victoria". Na kraju na hrvatskom kaže - "pobjeda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julienne Bušić je prije 42 godine, zajedno s pokojnim suprugom Zvonkom, sudjelovala u otmici aviona sa 76 putnika, radi čega je u SAD-u osuđena na doživotni zatvor. Bušići su s trojicom prijatelja oteli zrakoplov koji je iz New Yorka krenuo za Chicago. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetnja bombom u avionu se pokazala lažnom, no u ormariću na stanici u New Yorku su ostavili pravu bombu koja je, prilikom pokušaja detoniranja, ubila policajca. Bračni par Bušić je zbog terorizma u Americi osuđen na doživotni zatvor. Julienne je pomilovana i oslobođena 1989. godine, a njezin suprug 2008. Zvonko Bušić je u Hrvatskoj 2013. godine počinio samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo