KRENULI NA SVE ILI NIŠTA / HDZ-ov ultimatum Mostu: 'Ili će Milijan Brkić biti novi ministar branitelja, ili ćemo na nove izbore'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

S obzirom da iznad glave glavnog tajnika HDZ-a već neko vrijeme 'lebdi' skandal s prepisanim diplomskim radom, neki članovi Mosta skeptični su prema njegovom imenovanju. No, čini se da je u ovom slučaju HDZ krenuo na sve ili ništa

27.2.2016.
11:14
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski branitelji gotovo mjesec dana nemaju svog ministra. Nakon što je krajem siječnja pod pritiskom javnosti odstupio Mijo Crnoja, vladajuća koalicija razmatrala je nekoliko imena, a poslije par tjedana razmišljanja Domoljubna koalicija se odlučila - za svog kandidata izabrali su Milijana Brkića.

S obzirom da iznad glave glavnog tajnika HDZ-a već neko vrijeme 'lebdi' skandal s prepisanim diplomskim radom, neki članovi Mosta skeptični su prema njegovom imenovanju. No, čini se da je u ovom slučaju HDZ krenuo na sve ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili će Milijan Brkić biti novi ministar branitelja, ili ćemo na nove izbore", navodno je glasio ultimatum HDZ-a upućen Mostu ovoga tjedna, doznaje Slobodna Dalmacija.

Usprkos činjenici da se, barem načelno, zalažu da hrvatskom političkom scenom zapušu neki novi, transparentniji vjetrovi, Mostovci se na neki način nalaze pred zidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, iako su u Mostu svjesni da Brkić zbog već spomenute afere teško može biti dugoročno rješenje na čelu Ministarstva branitelja, jasno im je da im popularnost među hrvatskim građanima strelovito pada pa će pod svaku cijenu pokušati izbjeći skore izbore, a to bi trebalo značiti i da će dati podršku HDZ-ovom kandidatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo