SUMNJIV POSAO / Kaos u Županji! Gradonačelnik HDZ-ovac izbacio dvojicu kolega iz stranke jer nisu podržali izgradnju bazena za 20 milijuna kuna

Image
Foto: PIXSELL/Shutterstock

Petar Buljević i Anto Juko, obojica članovi Gradskog odbora HDZ-a, odbili su podržati Davora Miličevića

11.9.2020.
14:30
PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

Gradonačelnik Županje i nekadašnji saborski zastupnik iz redova HDZ-a Davor Miličević prošlog je tjedna iz stranke izbacio dvojicu članova jer se nisu slagali s projektom izgradnje bazena vrijednim 20 milijuna kuna, prenosi Telegram.

Nisu poštovali stranačku stegu?

Bazeni u Županji trebali su biti u funkciji još ovoga ljeta, ali radovi na njemu još nisu ni počeli. Miličević je najavio da će se oni otvoriti u ljeto 2021. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Gradskog vijeća 13. kolovoza Miličević je od vijećnika tražio suglasnost da Grad Županja gradskoj tvrtki Bazeni Županja jamči za kredit od 20-ak milijuna kuna. 

Prema Miličevićevim riječima, ta je tvrtka, pak, trebala biti investitor "bazenskog kompleksa s popratnim sadržajima koji će se prostirati na 15.000 metara četvornih i protezati uz savski nasip". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOKALNI IZBORI 2021. /

Bitka za Osijek, Split, Rijeku i Zagreb bit će napeta: Direkt otkriva što na svoju kandidaturu kažu Zdravko Marić, Marin Miletić i ostali

Image
LOKALNI IZBORI 2021. /

Bitka za Osijek, Split, Rijeku i Zagreb bit će napeta: Direkt otkriva što na svoju kandidaturu kažu Zdravko Marić, Marin Miletić i ostali

Petar Buljević i Anto Juko, obojica članovi Gradskog odbora HDZ-a, odbili su podići ruku za taj prijedlog te su prošlog tjedna izbačeni su iz HDZ-a.

Buljević i Juko zalagali su se da se pričeka pola godine kada bi Grad Županja imao priliku natjecati se za sredstva iz EU fondova, pa bazene najvećim dijelom graditi europskim novcem, ali Miličević je odbio da se o tome raspravlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su, prije sjednice Gradskog vijeća, Buljević i Juko najavili kako neće podržati gradnju bazena, Miličević je javno zaprijetio statutarnim mjerama i raspuštanjem Gradskog obora stranke. Miličević je, nakon što ih je izbacio iz stranke, ustvrdio da nisu poštovali stranačku stegu. 

Moglo bi ga koštati funkcije

No, Buljević i Juko tvrde kako stranka uopće nije imala stav o izgradnji bazena, jer Gradski odbor nije sazvan od veljače, pa nisu ni mogli kršiti stegu, jer nikakva odluka lokalnog HDZ-a o tome nije postojala. Obojica su se žalila drugostupanjskom stranačkom tijelu i čekaju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova bi odluka mogla skupo koštati gradonačelnika koji je na funkciji od 2009. HDZ je u Županji tako izgubio vlast i većinu u Gradskom vijeću. Prije izbacivanja dvojice stranačkih kolega iz HDZ-a, Miličević je u svom taboru imao devet od 17 vijećnika što znači da sada može računati na samo sedam glasova u Vijeću, a to neće biti dovoljno za potporu bilo kojem prijedlogu.

Kako se bliže lokalni izbori Miličević polako ostaje bez aduta za osvajanje vlasti. Otvorenje bazena trebalo mu je pomoći u pridobivanju birača, a ako ne dobije podršku Gradskog vijeća za projekt, to bi ga moglo koštati trećeg mandata za funkciju prvog čovjeka Županje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne želi voditi projekt

Da je projekt bazena utemeljen na klimavim nogama, svjedoči i činjenica da su tvrtku Bazeni Županja, osnovanu 18. studenoga prošle godine, već napustila dvojica direktora, iako izgradnja i poslovi još nisu ni počeli. 

Marko Adžamić postavljen je za direktora tvrtke Bazeni Županja, kada je i osnovana, no na toj je dužnosti bio do 16. travnja ove godine, kada je dao ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov nasljednik Rudi Štekl, dužnost direktora preuzeo je 16. srpnja ove godine, ali je u roku od samo dva tjedna i on dao ostavku. 

Navodni razlozi njihovog odlaska su ili su netransparentnost i "preskakanje koraka" u čemu nesuđeni direktori nisu htjeli sudjelovati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo