podijeljenja mišljenja / HDZ u Dardi poklonio bilježnice učenicima. Mnogima se nisu svidjele! 'S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Screenshot/Facebook

'Izbio mi neki osip po tijelu, mislim da je u pitanju alergijska reakcija na ovo', napisala je na Facebooku

7.9.2021.
13:25
Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Screenshot/Facebook
VOYO logo

Prvi dan škole su učenici u Dardi kod Osijeka dobili prigodni poklon od HDZ-ova Općinskog odbora. Podijeljene su im, naime, bilježnice s nacionalnim simbolima istaknutim na koricama.

"Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili. Nemamo ništa s tim!", piše na koricama bilježnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestra dvanaestogodišnje djevojčice koja dobila takve bilježnice, reagirala je na Facebooku.

"Izbio mi neki osip po tijelu, mislim da je u pitanju alergijska reakcija na ovo.
Dakle, prvi dan škole, dolazi moja sestra (12) kući i kaže dobili smo bilježnice u školi. Pogledam ja te bilježnice, kad ono imam šta i vidjeti. Na ovoj fotografiji je bilježnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njezini vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenika škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju djecu naučili koja je razlika između 'naših' i 'njihovih', Općina se pobrinula da se djecu ipak upozna s gore navedenim pojmovima.

S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu", napisala je uz objavljenu fotografiju bilježnice te na kraju ironično zahvalila Hdz Općinskom Odboru Darda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo su joj odgovorili iz spomenutog odbora.

"Gospođo Dobi, to je Vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite!
Ako vas vrijeđa hrvatska zastava i hrvatski vojnik onda vam nije jasno gdje živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune!"
, napisali su. No, kako nisu naišli na podršku ostalih komentatora, odustali su od daljnje prepiske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija zabilježena je u Općini Sibinj gdje se načelnik Josip Pavić pohvalio bilježnicama na kojima se obitelj štiti od duginih boja. Inače, Pavić je načelnik iz redova Hrvatske konzervativne stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo