međustranački rat / HDZ-u zbog afere Hotmail ne cvjetaju ruže: je li stanje u stranci alarmantno?

Nakon Sabora HDZ-a sve su jasnije podjele u stranci koje je Andrej Plenković do sada pokušavao negirati

28.5.2018.
19:00
VOYO logo

Dva dana nakon izvještajnog Sabora, o HDZ-u i svojem položaju - premijer Andrej Plenković nije od previše riječi. Snaga udarca koji je zadao Plenkoviću nekad bliski suradnik Davor Ivo Stier kritikom i najavom da je za odgovornost spreman, još se mjeri. A zbraja se konačna brojka onih koji se vide na Plenkovićevom mjestu. Navodno ih ne manjka.

"Važno mi je da HDZ u kojem sam od 89. plovi i dalje s vjetrom ili bez uz jedra ili bez tako shvaćam Sabor i ne bi prorokovao dramatična događanja, ali treba imati sluha za promjene , nove prijedloge i shvaćanje realnosti i dogovore za te realnosti", kazao je Luka Bebić, član HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebić zato nikako ne podržava skupljanje poena i rad na  popularnosti, ali i staje na loptu. Na pitanje je li potreban HDZ s Plenkovićem ili Stierom, Bebić odgovara: "Ja tu dilemu ne vidim. U što će se izroditi ti disonatni tonovi  koje smo čuli ne znam, samo vjerujem u stabilizaciju i da idemo dalje i da ćemo se korigirati u stvarima koje nismo dobro riješili."

Za neke je sve riješeno žestokom kritikom Plenkovićevih kritičara u subotu. U stranci je partnerstva sve manje. Ali dok ih vođa održava na vlasti, a oni njega podržavaju u Saboru - nije za očekivati da će se bilo što radikalno riješavati. Barem zasada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo