I UHLIR PROTIV BANDIĆA / HNS predstavio kandidata za gradonačelnika: 'Generacijama smo u Zagrebu, ali nisam isključiv...'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HNS-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba je Željko Uhlir

17.2.2021.
12:32
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Novi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke -  liberalnih demokrata Grada Zagreba, Željko Uhlir, objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine, izvijestili su iz HNS-a. 

Priopćenje HNS-a o Uhlirovoj kandidaturi prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mr. sc. Željko Uhlir je diplomirani  inženjer građevinarstva s dugogodišnjim operativnim djelovanjem kako u privatnim tako i javnim sustavima. Na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu magistrirao je iz područja projektnog menadžmenta i trenutno se nalazi na doktorskom studiju. U bogatom profesionalnom i životnom iskustvu izdvaja se njegovo djelovanje kao stručnjaka tijekom svih obnova koje su bile u Republici Hrvatskoj (od one poratne, kad je obnovljeno oko 158.000 kuća, do obnove Dubrovnika, Stona, Županjske Posavine i Hrvatske Kostajnice).

Državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Državni je tajnik u Ministarstvu prostornog  uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz tri mandata. Predlagatelj je i nositelj izrade niza zakona vezanih uz struku. U svojoj karijeri radio je i u lokalnoj upravi kao pročelnik Ureda za upravljanje imovinom Grada Zagreba. Moto njegova djelovanja je: red, rad i disciplina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, situacija u Zagrebu, u kojem se niti nakon 11 mjeseci od potresa, ništa nije dogodilo, potaknula ga je da i on krene u utrku za gradonačelnika. 

Image
Reakcije ne prestaju /

Bosanac brutalno odgovorio Mireli Holy na 'dotepence'

Image
Reakcije ne prestaju /

Bosanac brutalno odgovorio Mireli Holy na 'dotepence'

"Više ne mogu gledati ovo nečinjenje"

'Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine obnovili smo sve za 13 mjeseci! Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene! U Zagrebu se u skoro u istom razdoblju nije dogodilo – ništa!', poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni je Zagrepčanin, odrastao u uglednoj obitelji inženjera, odvjetnika, glazbenika… radne navike, ljubav prema umjetnosti i kulturi, ali i tolerancija i uvažavanje različitosti, odlike su njegovog obiteljskog nasljeđa. 

'Iako smo generacijama ovdje u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalan grad. Kao svoju viziju razvoja grada vidim projekt Green city – zeleni i pametni grad. Mnogi europski gradovi taj koncept već razvijaju. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine! Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti, i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života', poručio je Uhlir.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje projekte želi pokrenuti?

Jedan je to od brojnih projekata koji Željko Uhlir planira pokrenuti, kao i riješiti goruće – promet, stanovanje, infrastrukturu… pokrenuti mega projekt Zagreb pored Save sa 4 nova prijelaza i brojnim površinama za sport i rekreaciju… smanjiti gradske namete prema poduzetnicima i građanima. U Zagrebu se po tim pitanjima, ističe, zadnji dvadesetak godina nije radilo - ništa!

Certificirani je miritelj, međunarodno certificirani projektni menadžer i stalni sudski vještak za graditeljstvo. Osim navedenoga, predavač je kao vanjski suradnik na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Član je brojnih saveza, udruga, društava. Sudionik Domovinskog rata 91./92. godine. Oženjen, otac jednog djeteta", stoji u priopćenju HNS-a Zagreb.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo