kartice s popustom / Hoće li samoborske kremšnite izvan sezone za domaće koštati manje nego za strane turiste?

Domaćim turistima kartice s popustom - tako ministar turizma planira pokrenuti zaradu u kontinentalnoj Hrvatskoj

28.4.2016.
18:52
VOYO logo

Hoće li samoborske kremšnite izvan sezone za domaće koštati manje nego za strane turiste? Gosti koje smo zatekli u Samoboru, podržavaju ideju ministra turizma. 

Jeftinije usluge ne bi se odnosile samo na ugostiteljstvo, turisti iz Hrvatske na kontinentu bi manje plaćali i smještaj, rekreaciju ili kino i kazalište. Sve bi to poticala vlada, objašnjava ministar turizma - bez zadiranja u proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su lani od ukupnog broja noćenja u Hrvatskoj ostvarili tek osam posto. Ostatak su popunili strani turisti, ovoga puta cilj je suprotan

"Poslodavac uplaćuje, kao nekad što je bio regres na karticu s imenom i prezimenom određenu svotu novaca i taj se dio novca može trošiti samo u određene svrhe - turističke svrhe", rekao je ministar turizma Anton Kliman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su lani od ukupnog broja noćenja u Hrvatskoj ostvarili tek osam posto. Ostatak su popunili strani turisti, ovoga puta cilj je suprotan.

"Naši ljudi u Slavoniji, u Zagorju, u centralnoj Hrvatskoj u Lici u Dalmatinskoj Zagori, u Lici, zaslužili su brigu države da ih potaknemo na ostanak, da ih potaknemo na razvoj", naglasio je Kliman.

Mjera bi dobro došla i obali, osobito izvan sezone, kad je svaki grad na moru poprilično pust, pa su mnogi ugostelji  - zatvoreni.

"Od četvrtoog do sedmog mjeseca i od devetog pa nadalje, svi će objeručke prihvatiti, mislim da neće biti nikakvih problema, mi smo na neki način to i potencirali", rekao je Stipe Knežević, ugostitelj iz Zadra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski model koji vlada razmatra, u pet je godina povećao udio domaćih noćenja za 30 posto. Ipak, zbog favoriziranja mađarskih banaka putem kojih se kartice isplaćuju, tu je zemlju tužila Europska komisija.

Ministar tu mogućnost u Hrvatskoj odbacuje uz primjedbu da Hrvatska nema svoje banke pa neće, kaže biti ni diskriminacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo