U STRAHU OD KONCESIJA / Hoće li se Puljani od idućeg ljeta slobodno kupati i sunčati na svojim plažama?

Grad Pula još ne pokreće javnu raspravu i komunicira priopćenjima iako su se već na samu najavu užarile strasti oko plaža

9.1.2019.
6:30
VOYO logo

Namjera Grada Pule da preda u koncesiju sedam pulskih gradskih plaža na 10 do 20 godina naišla je na snažan otpor građana.

Inicijativa građana Volim Pulu ukazala je na brojne propuste i kršenje propisa od strane Grada što, tvrde, budi opravdane sumnje u poštene namjere pulskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Grad Pula u više navrata putem medija ponovio da se pulske plaže nikada neće ograđivati ni naplaćivati Hrvati dobro znaju kako to izgleda diljem Jadrana.

''Ne radi se samo o ograđivanju već o raznim načinima na koje građanin može biti udaljen s javne plaže i to možemo vidjeti na raznim primjerima u Hrvatskoj'', podsjeća Karlo Zupičić iz inicijative Volim Pulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Pula još ne pokreće javnu raspravu i komunicira priopćenjima iako su se već na samu najavu užarile strasti oko plaža.

Inicijativa neće odustati jer, kažu, Grad je već lani prekršio vlastita pravila koncesijom na ski lift na 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Lani je gradska vlast dala u koncesiju plažu na Valovinama bez javne rasprave i bez ikakvog javnog savjetovanja'', podsjeća Roberto Rauch iz inicijative Volim Pulu.

''Gradska vlast je krajem studenog pokušala provući plan davanja koncesija ispod radara i da ih inicijativa onom akcijom 'šugamana'- POKRITI ŠUGAMANIMA - na forumu nije na to upozorila i naglasila da time krše zakonske odredbe to bi jednostavno prošlo'', smatra Vedrana Bakša iz inicijative Volim Pulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas na pulskim plažama radi preko stotinu malih poduzetnika, sutra možda tek nekoliko velikih koncesionara.

''Na kraju to omogućuje koncesionaru da u podnajam daje određene dijelove plaže za mnogo veću svotu nego što su oni prethodno plaćali'', upozorava Anita Buhin iz inicijative Volim Pulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke su plaža kao ova primjerice nedavno obnovljene javnim novcem, a Grad Pula je planira dati u koncesiju jednom investitoru na 20 godina. Hoće li građani plaćati ležaljke i suncobrane na vlastitim plažama ili će se izboriti za svoje mjesto pod suncem?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo