POKUŠAVA SE UVESTI RED / Hoće li splitska gradska vlast ograničiti prodaju alkohola? 'Nekulturu, povraćanje, uriniranje ne želimo u svom domu'

Red se pokušavali uvesti i Puljkovi prethodnici, ali nikad nije prošla odluka o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama. Druženje uz kapljicu na zidiću i dalje je dio Splita

28.8.2022.
21:15
VOYO logo

Alkohol se u strogom centru Splita prodaje na svakom koraku, isto tako kupuje se i konzumira na ulici.

Zbog problema koji nastaju u noćnim satima uslijed prekomjernih promila, gradske vlasti razmišljaju između ostalog o ograničenju prodaje alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bi zabranio prodavati alkohol- skroz! I ne bi im dozvolio da rade ovo što rade po gradu, jer je to žalosno. Ova ulica od Cankareve do Lore to je žalost i tuga", kaže Mate iz Splita.

"Pazite, ne možete siditi na dvi stolice, ne možete I ovce I novce. Ili jedno drugo, ako želimo turizam I želimo novce pustimo ih neka rade što hoće", kaže Siniša Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalizirane trgovine kojih je sve više, marketi mješovitom robom, ali i kiosci -svi oni nude jeftiniji alkohol.

"Ja uopće ne bi ulazila u moment s cijenom, koliko je momenat nekulture, povraćanja, uriniranja, galame, nereda, tuče. To ne želimo u svom domu. Mislim da nijedna država ne želi sebi, tako ne želimo ni mi svom gradu", kaže Nevena Čikeš, direktorica hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLUMNA IVE ANIĆA /

Dva mjeseca traje neviđeni teror raskalašene omladine po Splitu i nitko ne zna ni tko ih je doveo ni zašto

Image
KOLUMNA IVE ANIĆA /

Dva mjeseca traje neviđeni teror raskalašene omladine po Splitu i nitko ne zna ni tko ih je doveo ni zašto

Nezadovoljan smjerom u kojem turizam ide gradonačelnik je najavio niz izmjena, ali dostupan i jeftini alkohol vidi kao jedan od problema.

"Ima tu raznih ideja, ali to treba svesti pod zakonske norme I pravilnike. Mi recimo razmišljamo o tome da ograničeno vrijeme radno vrijeme onih dućana koji prodaju alkohol", kaže gradonačelnik Ivica Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostitelji već godinama tvrde da je riječ je o nelojalnoj konkurenciji.

"Pa mi se na neki način već godinama borimo za tu odluku. Znači manje više svi europski gradovi imaju uvedene slične stvari. Mislim da bi uvelike olakšalo ..da bi bilo manje divljanje mladeži, što je sve češći problem tako da svakako pozdravljamo da se uvede reda u te segmente", kaže Elio Kelava, voditelj restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red se pokušavali uvesti i Puljkovi prethodnici, ali nikad nije prošla odluka o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama. Druženje uz kapljicu na zidiću i dalje je dio Splita.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo