Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sporno pitanje

Hoće li struja poskupjeti? Pogledajte modele vladajućih i promjene koje oni donose

Hoće li struja poskupjeti ili neće? Ministar Dobrović rekao je kako je riječ o smanjenju smanjenja računa, a onda jučer premijer odrezao i rekao da će napraviti sve da do poskupljenja struje ne dođe

Goran Latković/ 19.2.2017. u 18:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer je podvukao crtu o povećanju računa za struju!

"Mislite da je to moguće izjbeći? Pa naravno, učinit ćemo sve da se to izbjegne", Andrej Plenković. 

Vlada je od 1.1. smanjila PDV s 25 na 13 posto pa su dolazili manji računi, sad treba odlučiti o povećanju naknade za obnovljive iznose energije koja sada iznosi 3,5 lipe po kilovat satu. Što znači da bi građani plaćali manje račune u odnosu na prošlu godinu. Ali! Primjerice, račun u srpnju 2017. bio bi veći od onog koji se sada plaća. Ministar Dobrović to je neki dan nespretno objasnio.

"Mi za građane govorimo o samo smanjenju smanjenja", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz ministarstva zaštite okoliša i energetike danas poručuju da će početkom tjedna sjesti za stol i razmotriti sve raspoložive modele.

Bivši ministar gospodarstva smatra da je početkom godine paralelno trebalo smanjiti PDV i povećati naknadu. Tim scenarijem računi bi ostali identični onima kao lani. A da bi se ispunilo obećanje građanima - predlaže oporezivanje dobiti proizvođača zelene struje.

Upravo se čita

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

"Naravno da oni se odupiru tom prijedlogu s time da ćemo ugušiti proizvođača obnovljivih izvora energije, dok su zarađivali profite iznad prosječne, onda su šutjeli", bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić. 

Obnovljivci vraćaju udarac i tvrde da su premijeru poslali svoje prijedloge kojima bi svi bili sretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Model koji mi komuniciramo govori da u Hrvatskoj na mjesečnoj razini na računima građana mogu vidjeti koliko obnovljivi izvori energije koštaju. Neshvatljivo je da u svijetu i Europi obnovljivi izvori energije su najjeftiniji, au Hrvatskoj su problem", Maja Pokrovac, direktorica Udruženja Obnovljivi izvori Hrvatske.

Izgleda da je strah od ljutnje građana natjerao Vladu da pokuša ispuniti obećano - smanjiti račune, a rezultat svega na kraju su skuplji plin i vjerojatno skuplji računi za struju.

Goran Latković/ 19.2.2017. u 18:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Miki Miki'

Najpopularnija pjesma u Hrvatskoj podijelila je javnost. Zašto je očiti primjer seksizma zaludio našu mladež?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba