u fokusu mladi i žene / Holy nositeljica liste, a u EU parlament šalje i maturanta

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica stranke ORaH Mirela Holy bit će nositeljica njihove liste za nadolazeće Europske izbore.

23.3.2014.
12:12
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj konferencija za medije, stranka Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) predstavila je svoje kandidate za nadolazeće EU izbore.

"Prvi test za Orah bit će EU izbori. Naš izborni program bit će u suglasju s programom Europske stranke zelenih. U europarlamentu idemo biti dio EGP-a", naglasila je predsjednica stranke Mirela Holy odmah na početku.

"U gospodarskom smislu, oslanjat ćemo se na green new deal, odnosno na dizanje gospodarstva iz mrtvih na projektima održivog razvoja. I druge stranke to imaju, ali razlika između Zelenih i njih je što naša opcija to živi", dodala je.

Također je rekla kako se treba opirati onim industrijama koje produžuju uništavanje okoliša.

"Jednakan razvoj za sve, a ne bogatstvo za 10 ili 15 posto populacije", istaknula je svoju viziju daljnjeg društvenog razvoja.

Holy je najavila i mjere protiv nezaposlenosti, kao i protivljenje nuklearkama i financiranje industrija za jačanje Europske središnje banke.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL



"Treptaj leptira na jednom kraju svijeta ima posljedice na drugom kraju. Kriza u kojoj se nalazimo nije ekonomska nego i društvena", izjavila je o dodala kako trebamo povećati udjel održivih izvora energije.

"Hrvatska nema strategiju vanjske politike. Kao članica Europske unije imamo bolju poziciju za promicanje bolje, prije svega, ekonomske pozicije Hrvatske u svijetu. Ne može društvo biti prosperitetno i jako ako se odriče snage polovice svog stanovnistva, ženskog dijela. Imamo šest kandidatkinja i pet kandidata. Svi se mogli kandidirati, no Predsjedništvo je odlučilo tko će na listu. Naši kriteriji su bili poznavanje engleskog jezika, poznavanje EU institucija i specifična znanja o održivom azvoju, demokrtskim procesima, itd. Nismo imali prevelik broj kandidatura", pojasnila je šefica ORaH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je nositeljica ORaH-ove liste, Holy je izjavila kako ne namjerava sjediti u Europskom parlamentu jer je važnije biti prisutna u Hrvatskom saboru.

"Za nas je uspjeh osvojiti što bolje rezultate, bit ćemo sretni s jednim mandatom, ali svjesni da je prag visok. Obraćamo se onima koji su zgađeni politikom i koji žele da politika bude bavljenje javnim interesom. Prvenstveno se obracamo mladima i ženama", istaknula je.

"Građani u Hrvatskoj zgađeni su politikom jer se političari prepucavaju oko nevažnih tema.
Naša kampanja najviše će se oslanjati na društvene mreže jer nemamo financijsku infrastrukturu", dodala je Necu se uvlaciti u razmirice.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Upitana da komentira ispad premijera Zorana Milanovića kada ju je ničim izazvan u srijedu na presici prozvao za 'sitnu političku korupciju', Holy je rekla da je posao premijera zahtjevan i težak, ali ne želi ulaziti u dijalog ove vrste.

"Želimo da premijer bude smiren, ne uzrujan i da dobro radi svoj posao", poželila je sve najbolje svom bivšem stranačkom šefu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ORaH-ova lista:

1. Mirela Holy

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Davor Škrlec

3. Andreja Feldman

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ivan Vicković

5. Sanja Galekovic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Mihael Pekla

7. Vlasta Toth

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Dino Vidić

9. Marina Biti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Vladimir Lay

11. Atana Grbić Martinović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo