ponosni roditelji / Hrabra djevojčica spasila vršnjaku život: 'Kad sam ga vidjela stvarno me je bilo strah'

Ovo je priča o divnom i skromnom djetetu, koje jako dobro zna prave životne vrijednosti

30.9.2016.
18:01
VOYO logo

Barbara je 11-godišnjakinja iz Velike Gorice. Krase je hrabrost i prisebnost u najtežim situacijama, pa je zahvaljujući tim osobinama spasila život svom vršnjaku.

Ako se ičim u ovoj državi možemo ponositi onda su to djeca. Djeca poput Barbare Novosel, 11-godišnjakinje koja je svojom hrabrošću, pribranošću i prije svega velikim srcem spasila život dječaku iz susjedstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u šetnji sa svojom kujicom Kajom vidjela vršnjaka Marka Raka kako u nesvijesti leži nasred ceste nije dvojila ni trena. Prenijela ga je u hlad pod stablo, pozvala starije, a odmah nakon njih i Hitnu pomoć. 

"Rekli su da sam super napravila i da se oni tako ne bi snašli", kaže Barbara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo kad sam ga vidjela stvarno me bilo strah, ali kad sam vidjela da ga ja poznajem još me više bilo strah", dodaje djevojčica.

Hitna pomoć je brzo došla. Marko je prvi put u životu pretrpio epileptični napad. Nakon desetak dana boravka u bolnici pušten je kući i lijepo se oporavlja.  
Barbara se toga dana ispričala roditeljima što je zakasnila kući. Kada su čuli kako je odreagirala, nisu mogli skriti ponos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tati su se oči zasuzile kad je sazno to, a mama je bila jako sretna", kaže djevojčica.
Na pitanje je li ima neostvarenih želja, kaže - nema.

"Nemam ih tj. sve su se ostvarile i to je baš super što su se ostvarile. Mama mi ih je pomogla ostvariti", kaže djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo