sve popularnija kod turista / Hrvati 'ludi' za Njemačkom, ali ne toliko zbog posla: sve ih više tamo putuje zbog odmora

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

'Porast broja noćenja hrvatskih turista u Njemačkoj prošle godine je izvanredan, vjerujemo da će rasti i ove godine, a zanimljivo je i da ih sve više putuju zbog odmora', poručili su iz Njemačke

14.4.2016.
9:20
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Hrvatski turisti prošle su godine u Njemačkoj sa 287,3 tisuće noćenja ostvarili porast za čak 46,5 posto u odnosu na 2014., prosječno su dnevno trošili 57 eura, a najviše ih je, gotovo 60 posto, u tu zemlju putovalo na odmor, podaci su njemačke turističke organizacije.

"Porast broja noćenja hrvatskih turista u Njemačkoj prošle godine je izvanredan, vjerujemo da će rasti i ove godine, a zanimljivo je i da ih sve više putuju zbog odmora, dok se njih oko 30 posto u Njemačku uputi zbog posla", komentira PR menadžerica regionalnog ureda njemačke turističke organizacije Tijana Đuričić dodajući da očekivanja rast ove godine iz Hrvatske temelje i na novim linijama Lufthanse Zagreb-Frankfurt uvedenih krajem ožujka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci Njemačke turističke zajednice (DZT-Deutsche Zentrale für Tourismus) o stranim turistima u Njemačkoj pokazuju i da je najviše hrvatskih turista prošle godine u Njemačku putovalo avionom, blizu njih 40 posto, a tek nešto manje ili 38 posto osobnim automobilom, dok ih je tek posto putovalo vlakom.

Njemačka je najpopularnija kod turista iz Hrvatske srednje dobi, onih između 34 i 55 godina, kojih je bilo 55 posto, a zatim kod mladih, između 15 i 34 godine, kojih je bilo 37 posto. Najuobičajenija su bila duža putovanja s oko 10 noćenja, dok je rezervacije smještaja i sadržaja boravka unaprijed preko agencija učinilo 61 posto hrvatskih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo