GORDAN JANDROKOVIĆ / 'Hrvatska će odbaciti optužnicu Srbije. Ruski brodovi u Jadranu? Pokušavaju se zakomplicirati stvari u susjedstvu'

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Jandroković je, komentirajući srbijansku optužnicu protiv hrvatskih pilota, kazao da će Hrvatska koristiti srpske pregovore za EU kako bi ukazala da takve stvari neće tolerirati

21.8.2022.
16:36
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je u Barbanu na posljednjem danu 47. Trke na prstenac srbijansku optužnicu protiv hrvatskih pilota.

"To su Vučićeva posla. Ništa taj čovjek iz povijesti nije naučio. To što oni rade ne pridonosi ni na koji način poboljšanju bilateralnih odnosa, upravno suprotno. Srbija je zemlja koja ima puno vlastitih problema oko Kosova, hoće li na rusku stranu ili na stranu zapada i koristi ovakve situacije kako bi skretala pozornost sa stvarnih problema. Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirodne, nema pravno utemeljenje. poruka svima u Srbiji - okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da će Hrvatska zaštiti pilote.

"Optužnica je pravno neutemeljena, političke je prirode. Povući ćemo sve potrebne korake kako bi zaštitili naše građane", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li Hrvatska koristiti pregovore Srbije za ulazak u Europsku uniju kao manevar, Jandroković je odgovorio potvrdno.

"Pregovori im idu sporo i naravno da će Hrvatska koristiti pregovore kako bi ukazala Srbiji da takve stvari nećemo tolerirati. Ako žele prema EU moraju se europski ponašati i moraju odlučiti kuda žele, prema Rusiji ili Zapadu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je komentirao i tri ruska broda koja su ušla u Jadran.

"Očito da se stvari pokušavaju zakomplicirati u našem susjedstvu. Hrvatska je članica NATO-a, daje potporu ostalim članicama, brinemo o svojoj sigurnosti. Naučili smo puno toga iz vlastite povijesti i bit ćemo na strani dobra", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da Hrvatska vojska i policija kontroliraju granice u suradnji s partnerima te da će to činiti i dalje.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo