Susjedi su već reagirali / Hrvatske šume krče šumu na granici s BiH zbog migranata: RTL-ov Boris Mišević donosi detalje

Hrvatska poručuje da na taj način želi bolje kontrolirati ulazak ilegalnih migranata iz BiH

18.5.2020.
19:20
VOYO logo

Što se događa na granici Hrvatske i Bosne, točnije na Plešivici? Susjedi već neko vrijeme smatraju da Hrvatska, odnosno Hrvatske šume krčeći drveće ulaze na teritorij BiH.

Hrvatska takve tvrdnje opovrgava i poručuje da na taj način želi bolje kontrolirati ulazak ilegalnih migranata iz BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi su već reagirali tražeći objašnjenje od hrvatske strane, a ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković poručila je kako razumije potrebu očuvanja državne granice, ali i da očekuje bolju suradnju.

Na upit RTL-a, iz Ministarstva unutarnjih poslova odgovaraju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Mišević/RTL

Šuma

FOTO: Boris Mišević/RTL

"Možemo potvrditi da Hrvatske šume provode određene aktivnosti na području uz granicu, a temeljem traženja Ravnateljstva policije. Ovakve aktivnosti nisu novost s obzirom da ih je u područjima uz državnu granicu bilo i prethodne godine, a sve ciljem što bolje preglednosti po pitanju zaštite i nadzora državne granice te sprječavanja nezakonitih ulazaka u RH", odgovorili su iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje na terenu u Ličkom Petrovom Selu provjerio je reporter RTL-a Boris Mišević koji se u RTL Danas javio sa starog aerodroma Željava.

"Ravnateljstvo policije je dalo zahtjev Hrvatskim šumama za sječu šuma da bi se lakše nadzirao prostor. To je mjesto gdje je glavna ruta, tu migranti najviše prelaze. Hrvatska policija će imati bolji vizualnu kontrolu", kazao je Mišević i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Mišević/RTL

Šuma

FOTO: Boris Mišević/RTL

"Što se tiče informacije da su hrvatski policajci čuvali djelatnike Hrvatskih šuma, doznao sam da to nije istina. Inače, za 15 posto su pale ilegalne migracije u odnosu na prošlu godinu, no ovi prizori govore da se policija priprema za veći val", istaknuo je reporter RTL-a Boris Mišević i dodao da, što se tiče posla, da će to biti težak posao koji će sigurno još trajati neko vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo