NADZIRU AKCIJU SVOJIH UČENIKA / Hrvatski vojnici sudjeluju u napadu na talibane na sjeveru Afganistana

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL/Ilustracija

Najmanje deset pripadnika Hrvatske vojske je na frontu prema talibanima zajedno s pripadnicima druge brigade 209. korpusa Afganistanske vojske. Hrvati formalno ne sudjeluju aktivno u borbi, jer Sabor nije odobrio borbene misije, ali na licu mjesta usmjeravaju i nadziru napad vojnika, časnika i dočasnika koje su obučili, što znači da aktivno sudjeluju u napadu

29.9.2015.
18:23
Grgur Zucko/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Nakon što su talibani zauzeli grad Kunduz na sjeveru Afganistana, počela je velika protuofenziva u kojoj Afganistanska vojska uz zračnu podršku američkog zrakoplovstva napreduje prema gradu.

Kako doznaje tportal, u napadu sudjeluje i najmanje desetak pripadnika HV, koji su u Afganistanu raspoređeni u sklopu NATO misije 'Resolute Support'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pripadnici Hrvatske vojske stacionirani u Mazar-e Sharifu mentori su afganistanskim snagama i zajedno s njima odlaze i u borbu.

Tako je najmanje deset pripadnika Hrvatske vojske na frontu prema talibanima zajedno s pripadnicima druge brigade 209. korpusa Afganistanske vojske, poznatog i kao korpus  'Shaheen' (Sokol).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati formalno ne sudjeluju aktivno u borbi, jer Sabor nije odobrio borbene misije, ali na licu mjesta usmjeravaju i nadziru napad vojnika, časnika i dočasnika koje su obučili, što znači da aktivno sudjeluju u napadu.

Tportal danas nije dobio odgovor MORH-a na pitanje o djelovanju Hrvatske vojske u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo