sdss dobiva konkurenciju / I među manjincima se zagužvalo: upravo osnovana 152. politička stranka - Demokratski savez Srba

Srpsku nacionalnu manjinu u ovom je sazivu Sabora predstavljala samo jedna stranka: SDSS. No već na slijedećim izborima dobit će konkurenciju: novoosnovani Demokratski savez Srba koji je u kampanju krenuo s kritikama na račun Milorada Pupovca

28.6.2016.
19:47
VOYO logo

I među manjincima se zagužvalo. Jer je upravo nastala 152. politička stranka: Demokratski savez Srba.

Predsjednik je Jovica Radmanović, 33-godišnji Riječanin koji kao inžinjer radi u brodogradilištu 3. Maj, a njegov zamjenik je bivši predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo nezadovoljni načinom na koji je dosadašnja srpska elita vodila politiku srpske zajednice na čelu s gospodinom Pupovcem, iznad svega i prije svega, ta je politika premrežena kroz sve institucije srpske zajednice. Imamo namjeru na drugačiji način funkcionisati, ne koristit instrumente politike na način na koji su dosada bile korištene u smislu izbeći optužbe, odnosno skinuti sa sebe etiketu trgovaca mandatima ili etno biznismena", izjavio je Srđan Milaković, zamjenik predsjednika Demokratskog saveza Srba.

Na direktne kritike bivšeg člana iz SDSS-a odgovaraju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako jedan od njenih čelnika se sreo s nikim drugim nego s ministrom kulture Hasanbegovićem, ako dodamo tome da ih reklamiraju opskurni profašistički portali onda je prilično jasno kako stvari stoje. To je jedna dosta stara struja koja teži tome da onemogući, što više razvodni srpske institucije", poručuje Saša Milošević, glasnogovornik SDSS-a.

Milaković je aktualni zamjenik HDZ-ovog vukovarskog gradonačelnika smatra da srpskoj manjini treba moderna opcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok to ne bude tako nažalost ovo će biti sve nekakve retrogradne politike, čak bi se usudio reći politike koje su na tragu velikosrpske politike iz 90-ih i nažalost dok to ti lideri ne prepoznaju bojim se da će nastaviti zaluđivati na svu sreću sve manji i manji broj pripadnika nacionalne manjine koji žele normalno živjeti u Republici Hrvatskoj", kazao je Ivan Penava (HDZ), gradonačelnik Vukovara.

I predsjednik i zamjenik i glavni tajnik DSS-a sudjelovali su na prošlim izborima kao neosvisni, ali bez uspjeha. U rujnu će ciljati na sva tri mandata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazuje neki plurarizam i na ovoj manjinskoj strani spektra, dakle ne da očekujemo da imamo jedinstvo i neka tri mandata koja će ići jedinstveno ili lijevo ili desno nego ćemo imati možda nekakvu bolju, veću bitku, bolju borbu za prava manjina u Hrvatskoj", analizirao je Krešimir Macan, politički analitičar.

Pitanje je samo koliku će potporu nova stranka dobiti u srpskoj zajednici, pogotovo u pravoslavnoj crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo