Odličan uzor / Isprike zbog godina ne dolaze u obzir: Baka Marica ima 77 i redovito trenira u izolaciji

'U treniranju i hodanju je zdravlje i to je spas za život', kaže vesela gospođa Marica

3.5.2020.
16:03
VOYO logo

Bilo da imate sedam ili 77 godina, kao protagonistica naše iduće priče, za tjelovježbu ne postoje isprike. Sa svojim unukom Tomislavom Lubenjakom, diplomiranim kineziologom, baka Marica Leskovar redovito trenira.

Prošle godine u ovo vrijeme bila mu je najveća podrška kada je rušio Guinnessov rekord u 24-satnom guranju automobila, u čemu je i uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tri tjedna svaki dan po pola sata, u improviziranoj teretani na tepihu trening u izolaciji odlično podnose Tomislav i baka Marica.  

"Kako vi mene nazivate, bako? - Moj miljenik. Nije loš naziv, zato ja nju zovem: najljepša demonstratorica. To je jedna simbioza", rekao je Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav na društvenim mrežama redovito objavljuje niz njihovih vježbi kako bi uz humor potaknuo ljude na zdraviji način života. Uporno ponavlja kako isprike za tjelesnu neaktivnost zbog godina ili nedostatka rekvizita - nikako ne dolaze u obzir.

Vrijeme izolacije još je više zbližilo baku i unuka. Naime, prije epidemije koronavirusa radio je kao trener fitnessa u teretani i nije ju mogao toliko često viđati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlično je trenirati sa njom, prati ritam, svaka joj čast. Prvi put je radila plenkove po minutu, neke plenkove koje rijetko može. A ona je držala minutu kao iz šale", rekao je Tomislav.

Uz to, baka Marica redovito biciklira.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U treniranju i hodanju je zdravlje i to je spas za život, za produženje života. Imam 77 godina i ne bih se mijenjala ni s jednim mladim za svoju kondiciju", poručila je Marica.

A neizmjerno je ponosna na Tomislava koji je lani oborio Guinnessov rekord u guranju automobila u jednom danu. I sama je bila kao vozač dio te avanture. 24 sata gurao je 730 kilograma teško vozilo uzduž Vukovarske ulice u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odličan je osjećaj zato što sam napravio nešto što sam htio, bio je to dječački san. Sva ta iskustva, pozitivna energija... preporučujem ljudima da pokušaju nešto slično", poručio je Tomislav.

Priprema se i za iduće pothvate, a do tada mu je važno ostati u kondiciji, i to u najboljem društvu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo