očekuje se prava navala / Iz HAC-a upozoravaju: 'Putnici moraju pratiti stanje na cestama i biti spremni na alternativne rute'

Ulazi na autocestu u četvrtak nisu bili zakrčeni, no promet je sve više pojačan, posebice od kraja radnog vremena, na što sigurno utječe činjenica kako je sutra praznik

4.8.2016.
18:57
VOYO logo

Težinu turističke sezone za sada  dobro podnose. Ipak, ovog se vikenda očekuje još veći dolazak turista iz cijelog svijeta.

Ulazi na autocestu u četvrtak nisu bili zakrčeni, no promet je sve više pojačan, posebice od kraja radnog vremena, na što sigurno utječe činjenica kako je u petak praznik, pa su brojni odlučili spojiti neradni dan s vikendom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL-a Danas bio je Ivica Križanić, direktor sektora za održavanje HAC-a. 

Pripremili ste se na ovu situaciju, kako na pojačan promet, tako i na vrijeme. Kakav je plan za vikend? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da će biti pojačan promet, isto tako znamo i za mogućnost bure, no spremni smo. Nadam se da neće opet doći do velikih gužvi, proteklog vikenda iznenadilo nas je zatvaranje dionice kod Maslenice zbog bure, a imali smo i požare na lokalnim cestama na koje smo preusmjeravali turiste. Protiv prirode nismo mogli, no sada smo izvršili koordinacijske sastanke s HC-om, pojačali smo naše ophodnje, no protiv bure nećemo ništa moći, morat ćemo zatvoriti autocestu, i u ovo doba sezone to će jednostavno izazvati gužvu.

Koji je vaš savjet za one koji moraju na put i ne mogu ga otkazati? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetujem im da sutra ako je moguće na put krenu u jutarnjim satima, a ako to nije moguće, neka prate kroz stranice HAK-a i HAC ONC-a razvoj situacije te da ukoliko dođe do zatvaranja njihovih ruta, pronađu alternativna rješenja i izlaze na naplatnim postajama prije krajnje točke gdje zatvaramo tunel. To je moguće na čvoru Sveti Rok i Maslenica, to ne znamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo