Darko 'Daruvarac' Kovačević / Izlazi na slobodu: Od nasilnika koji je svoju mladu djevojku umalo ubio sada strepi cijela njena obitelj

Istekao mu je šestomjesečni pritvor, a suđenje će čekati na slobodi

13.12.2018.
21:00
VOYO logo

Darko Kovačević (31), poznat kao Daruvarac, optužen za brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, izlazi na slobodu!

Naime, istječe mu šestomjesečni pritvor koji mu je određen na prvom suđenju. Prema zakonu, on bi trebao izići iz pritvora i novo suđenje čekati na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje je započeto, odnosno sudac ga je htio započeti, četiri mjeseca nakon što se dogodio taj incident. Dakle, nakon što je Daruvarac pretukao svoju djevojku. No, na početku tog suđenja, odvjetnik obrane je zatražio izuzeće suca pa se onda moralo ići na Vrhovni sud. 

Vrhovni sud je to vratio tom sucu i sudac je rekao da odvjetnik obrane pokušava zavlačiti cijelo vrijeme kako bi se zapravo dogodilo da Darko Kovačević iziđe na slobodu po iteku tog šestomjesečnog pritvora, dakle 14. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada se sudac razbolio i zbog zdravstvenih razloga otišao je na bolovanje, slučaj je dodijeljen novom sucu, odnosno sutkinji. Njoj je trebalo nekih tjedan dana da se uputi u slučaj, ona je zakazala dva ročišta, no morala je otkazati i starom odvjetniku po službenoj dužnosti, kojeg je sudac ranije odredio kako bi zapravo, uvjetno rečeno, kontrolirao rad ovog odvjetnika koji je izabran.

Zašto je to morala učiniti?

Početak ponovljenog suđenja Darku Kovačeviću kod nove sutkinje neslavno je propao na samom početku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smatram se krivim kako mi se stavlja na teret", kazao je Darko Kovačević.

Daruvarac to nije imao prilike ponoviti jer mu se obrana nije pojavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon kratke pauze sutkinja je utvrdila da nema podatka o tome radi čega izabrani branitelj Korljan nije došao, a utvrdila je da je kolega Kapić dostavio dokumentaciju da je zaista bolestan, pa je početak rasprave određen za sutra u 8 sati", kazao je odvjetnik oštećene djevojke, Milan Petričić.

Odvjetnik 31-godišnjeg čovjeka, koji je brutalno premlatio i mrcvario svoju 18-godišnju djevojku udarajući joj i glavom o umivaonik, objasnio je da namjerno nije došao, ali tvrdi da je to obrazložio sudu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome sam obavijestio sud, sud je postupio nezakonito jer ne poštuje rok od najmanje 8 dana od dostave poziva do glavne rasprave", kazao je odvjetnik Kovačevića, Andrej Korljan.

Ranije je odvjetnik Korljan tražio i izuzeće sutkinje dovodeći u pitanje njenu nepristranost zbog mogućeg sukoba interesa što je odbijeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutkinja Mitra Meštrović morala se sama izuzeti od suđenja u ovom kaznenom predmetu, i ne samo u ovom, nego i u drugim kaznenim predmetima u kojima ja kao branitelj zastupam okrivljenika jer ja u jednom drugom aktivnom kaznenom predmetu zastupam njenog supruga", kazao je Korljan.

Zbog ponovnog mogućeg nedolaska obrane, u pitanju je održavanje i sutrašnjeg početka suđenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da bi se ta rasprava mogla održati, koliko smo razumjeli sutkinju, zatražila je od predsjednice suda da odredi novog branitelja po službenoj dužnosti", kazao je Petričić.

Ali održala se rasprava ili ne, Darku Kovačeviću sutra istječe mjera 6-mjesečnog zadržavanja u pritvoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On bi trebao biti pušten na slobodu, to je to. Po meni nema nikakvih zakonskih uvjeta za bilo kakve mjere opreza, vidjet ćemo što će sud odlučiti", kazao je njegov odvjetnik.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo