hdz odgovorio na kritike / 'Izmišljanje krivaca za vlastite neuspjehe i falsificiranje podataka jedini su SDP-ov program'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HDZ je propćenjem odgovorio na kritike ministra financija Borisa Lalovca na njihov gospodarski program, rekavši kako vlast pokazuje da joj uopće nije stalo do gospodarskog oporavka i zapošljavanja nego samo do zadržavanja fotelja

30.6.2015.
18:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Vladine kritike na račun HDZ-ovog gospodarskog programa, koji je u ponedjeljak predstavljen najužem vodstvu stranke i nije još javno objavljen, u HDZ-u tumače kao potvrdu da vladajućoj koaliciji nije stalo do gospodarskog oporavka, nego samo do zadržavanja fotelja.

Image
nije impresioniran /

Lalovac o HDZ-ovom gospodarskom programu: 'Ne nude ništa konkretno, sve je to općenito'

Image
nije impresioniran /

Lalovac o HDZ-ovom gospodarskom programu: 'Ne nude ništa konkretno, sve je to općenito'

Iz HDZ-a u utorak u priopćenju navode kako je predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović u više javnih istupa potvrdio da SDP nema nikakav gospodarski program i da mu nije potreban, te ističu kako ih stoga ne iznenađuju kritike ministra financija Borisa Lalovca prema njihovom gospodarskom programu za spas Hrvatske, iako još nije niti objavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP-ova vlada protivi se čak i onim elemenatima HDZ-ova programa koji su zasad predočeni javnosti. A to su: smanjenje stope PDV-a na hranu, porezno rasterećenje poduzetništva, reforma javne uprave, učinkovitije povlačenje novca iz EU fondova, trajno rješenje problema kredita u švicarskim francima te, naposlijetku, zadržavanje stabilnosti kune. Ova vlast time pokazuje da joj uopće nije stalo do gospodarskog oporavka i zapošljavanja nego samo do zadržavanja fotelja. Izmišljanje krivaca za vlastite neuspjehe i falsificiranje statističkih podataka jedini su SDP-ov 'program'", poručuju iz HDZ-a.

Premijera Milanovića ponovno pozivaju da konačno objavi datum parlamentarnih izbora, "a do službene kampanje neka se on i njegovi ministri bave upravljanjem državom za koje ih hrvatski građani plaćaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Lalovac je u ponedjeljak, na novinarsku zamolbu da komentira najave HDZ-ovog gospodarskog rpograma, prozvao HDZ da dok je bio na vlasti nije učinio ništa kako bi porezno rasteretio građane ili riješio problem kredita u švicarskim francima, te ustvrdio da se aktualna Vlada od HDZ-a razlikuje po tome što - provodi reforme.

Na HDZ-ovu projekciju gospodarskog rasta između 3 i 4 posto Lalovac je kazao je da bi svi to voljeli, a da "u nekakvim političkim obećavanjima možemo svugdje pričati da su rast i hrvatski potencijali puno, puno veći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo