'puljkova metla' / Izvanredni otkaz gradskom djelatniku u Splitu: '10 mjeseci nije dolazio na posao. Nije bio ni u Hrvatskoj'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Gradonačelnik Ivica Puljak rekao je da treba zaštititi radnike od neradnika

22.8.2022.
12:32
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

U splitskoj gradskoj upravi pao je prvi izvanredan otkaz ugovora o radu kojeg je dobio djelatnik iz Službe za imovinu. O tom slučaju se u ponedjeljak očitovao gradonačelnik Ivica Puljak.

"Naše je uvjerenje da je većina zaposlenih marljiva. Ali uvijek ima kukolja. Baš zato, da vratimo dignitet javnoj upravi, da zaštitimo radnike od neradnika odlučili smo se za ovaj potez. Ne radi se o političkoj odmazdi. Neće biti diskriminacije po političkoj osnovi. Svi zaposlenici koji marljivo rade za njih uvijek ima mjesta. Oni koji žele iskoristiti sustav, mi ćemo naći način da očistimo gradsku upravu i tvrtke", kazao je Puljak na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je i kako je zaposlenik koji više neće raditi u Banovini tražio sporazumni otkaz, ali da Grad nije pristao na to.

"Provjerili smo videonadzor - koristio je kartice, ali nije dolazio na posao 10 mjeseci. Koristio je sve moguće razloge za to. Dobili smo informaciju od MUP-a da nije bio ni u Hrvatskoj, a istovremeno je bio kod liječnika i otvoreno mu je bolovanje", pojasnio je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo