njegova strana priče / Jandroković uvjeren da je Raspudić njime - opsjednut: 'Ja drukčije ne mogu shvatiti poruku...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Nema velike koalicije, HDZ ne ide sa Škorom', kaže Jandroković

25.5.2020.
17:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković poručio je u ponedjeljak kako nema govora o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, da HDZ ne ide ni sa Škorom, ali, čini se, ni s Milanom Bandićem.

„HDZ će na izbore sam, građani su naši koalicijski partneri, sa SDP-om ne idemo, nema govora o velikoj koaliciji, ne idemo ni sa Škorom“, rekao je Jandroković na Hrvatskom radiju i poručio medijima: „Pitajte Škoru i Bernardića hoće li oni surađivati, mislim da je došlo vrijeme da se postavi i to pitanje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dakle, neće biti razgovora sa Škorom“, odgovorio je na novinarsko pitanje postoji li mogućnost da se sa Škorom, ipak razgovara, ako to bude presudno za formiranje vlasti i koliki bi problem mogli biti neki Škorini partneri poput Hrvoja Zekanovića i Zlatka Hasanbegovića?

„Spominjete određene ljude i iz toga razloga nećemo s njima surađivati: to nije ekipa za koju smatramo da može odgovorno i ozbiljno voditi Hrvatsku“, rekao je Jandroković, potvrdivši kako je upitna i suradnja HDZ-a s Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjeraju mu kritike na Vladin račun nakon potresa u Zagrebu.

“Neobično je da je Bandić optužio Vladu ničim izazvan. Čini mi se da se udaljavamo toliko da neće biti moguća suradnja nakon izbora“, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O suradnji s HNS-om još nije želio govoriti. "Prvo trebamo vidjeti njihov izborni rezultat, o tome još ne bih govorio", naveo je.

Jandroković, koji po šesti put ide na parlamentarne izbore, nije otkrio u kojoj će jedinici izaći. "Odluku o pozicijama na listama prvo moramo donijeti na nadležnim stranačkim tijelima, dok se to ne dogoditi, ne bi bilo korektno s tim ići u javnost", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspudić se ''outao''

Objasnio je i što je značio njegov status na Facebooku „da ima troje djece s istom ženom“, upućen Ninu Raspudiću nakon njegovih izjava o Jandrokoviću.

„Ništa, govorio sam o sebi. Htio sam reći tko sam i što sam, a ako se netko prepoznao na neki negativan način, to je njegov problem“, kazao je Jandroković. Ističe kako Raspudić već više godina o njemu piše „vrlo ružno, uvredljivo, ponekad i gnusno“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja sam to sportski doživljavao, misleći, on je nezavisni komentator, no pokazuje se da on to nije, da je bio politički agitator Mosta, sada se 'outao' i ide u politiku. To je njegova odluka, ali sada važe i druga pravila“, kazao je Jandroković, koji se osvrnuo i na Raspudićevu izjavu da ga želi „loviti“.

„Poruku da ide tamo kamo idem ja, ne mogu shvatiti nikako drukčije nego kao neku vrstu opsjednutosti“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je procijenio i kako je danas u politici puno licemjerja, farizejstva, onih što jedno rade, a drugo govore.

„I o tome ćemo u ovoj kampanju progovoriti jer trpimo jako puno udaraca od onih koji su 'veći' domoljubi, vjernici… svatko će čuti ono što smatramo da treba, dakle, razotkrit ćemo licemjerje i farizejstvo“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Otrcanim“ je nazvao Raspudićevu tezu da je imao ''četiri političke majke''.

„To je otrcano, on je u stvari kreator tih tekstova, manipulacija, neistina. On ih je očito kreirao s vrlo jasnim ciljem, da jednog dana dođe i iskoristio to o čemu je pisao kao svoj adut u predizbornoj kampanji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na odlazak Ivana Penave iz HDZ-a. „To je njegova odluka. Njegov program i osobnost HDZ-ovo članstvo nije prepoznalo. Nikad se ne bih odlučio na taj korak jer u polici, pa i stranci, imaš uspona i padova, pravi HDZ-ovac nikad ne bi zbog tih razloga napustio HDZ. On se odlučio na taj korak, sretno mu bilo“, rekao je Jandroković, demantirajući tvrdnje da HDZ vrbuje ljude koji su otišli s Penavom.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo