situacija blizu eskalacije / Je li Bernardiću konačno odzvonilo? Evo koji su ključni ljudi u stranci koji bi mogli dovesti do pada šefa SDP-a

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL

Usprkos mnogim uvjetno rečeno 'separatistima', nema nikakvih naznaka da je aktualni predsjednik SDP-a spreman napustiti čelnu poziciju stranke

26.6.2018.
9:53
Matija Habljak/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako bi predsjedniku SDP-a, nakon brojnih krivih poteza i jasnog protivljenja stranačkih kolega njegovoj vladavini, uskoro doista moglo odzvonjeti. 

“Ili mi ili on”, parafrazirao je poznatu izjavu bivšeg premijera Zorana Milanovića jedan član Predsjedništva SDP-a za Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija u koju su uključena najmanje četiri člana SDP-ova Predsjedništva, barem tri SDP-ova gradonačelnika, nekolicina općinskih načelnika i desetak saborskih zastupnika za cilj ima napraviti pritisak na Bernardića i natjerati ga da sam podnese ostavku i time otvori prostor za novoga predsjednika SDP-a.

"Mi iz mjeseca u mjesec pod Bernardićevim vodstvom tonemo. Ako on ne ode, SDP će potpuno propasti. Zato trebamo reagirati sada jer poslije će biti kasno", uvjeren je jedan SDP-ov zastupnik koji se sprema potpisati peticiju koja bi, kako se planira, predsjedniku SDP-a trebala biti predana u četvrtak na Iblerovom trgu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklih tjedana kao Bernardićevi nasljednici najčešće su spominjani, no u ponedjeljak je više izvora iz 'pobunjeničke ekipe' SDP-a potvrdilo kako je konačan odabir ipak pao na istarskog SDP-ovca Peđu Grbina. 

A za snažniju podršku na terenu važan bi mogao biti upravo Hajdaš Dončić. Mnogi SDP-ovci iz baze, ali i iz Sabora, pažljivo prate hoće li peticiju potpisati i šef zagorskog SDP-a. Ako Hajdaš Dončić javno podrži zahtjev za Bernardićevim odlaskom, moguće je da se nakon njega peticiji pridruže i niz drugih lokalnih SDP-ovih dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, usprkos mnogim uvjetno rečeno 'separatistima', nema nikakvih naznaka da je aktualni predsjednik SDP-a spreman napustiti čelnu poziciju stranke. 

Za Bernardićev ostanak ili odlazak još uvijek se čini ključna volja utjecajnog primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine. Bez njegove podrške zahtjev za sazivanjem izvanredne konvencije SDP-a na kojoj bi se Bernardića jedino moglo smijeniti neće proći na Glavnom odboru. Osim toga, jedino on i Rajko Ostojić mogu utjecati na Bernardića da se sam povuče s vrha SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo