ŠTO JE ISTINA? / Je li Medved napravio strku oko prelaska granice? Sada poručuje: 'Sve je laž, nisam zvao ministra Božinovića'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kaže da je jedino ministarstvo branitelja poslalo upit ministarstvu unutarnjih poslova kako bi pitao je li sve bilo u skladu s propisima i procedurom

21.6.2022.
10:04
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nastavak sage oko prelaska granice ministra Tome Medveda se nastavlja.

Naime, jučer je objavljeno da je ministar branitelja morao čekati u redu da bi prešao granicu te da će jedan policajac završiti na stegovnom sudu, sada drugačije informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Jutarnji list, ministar se oko svega oglasio.

"Zločesto i zlonamjerno mi se imputira i sve je to laž. Nisam zvao ministra Božinovića niti sam tražio da se ikoga sankcionira", kaže Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIZARNO /

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

Image
BIZARNO /

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

Podsjetimo, sve se zbilo sredinom svibnja, kada je prelazak ministra preko granice bio najavljen te je on trebao, kako je to u slučaju sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeći bez čekanja. To je ustvari prioritetni prelazak državne granice, ali došlo je do problema.

"Čekao sam u redu kao i svi ostali i nisam nikoga zvao, niti intervenirao. Uvijek poštujem sve propise i svojim primjerom želim pokazati da je to moguće, nemam osobno osiguranje i na službena putovanja se nerijetko znam i sam voziti", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je jedino ministarstvo branitelja poslalo upit ministarstvu unutarnjih poslova kako bi pitao je li sve bilo u skladu s propisima i procedurom.

"Nikad nisam imao niti tražio nikakav povlašteni status, uvijek skromno čekam, pa sam tako i ovaj put. Sa mnom je u autu bio Branko Cindrić s kojim sam, dok smo čekali, razgovarao i nismo nikoga zvali niti intervenirali, a kamoli da bih ja zvao ministra Božinovića. Sad mi se dodatno imputira da će zbog mene taj službenik biti sankcioniran, odnosno da ide na stegovni postupak. S tim tek nemam nikakve veze niti mi je na kraj pameti da se miješam u unutarnje poslove MUP-a", objašnjava Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, treba spomenuti da je Telegram od PU vukovarsko-srijemske dobio očitovanje o cijelom događaju u kojem kažu da postoji sumnja da je došlo do propusta u radu jednog policijskog službenika koji je tog dana bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno da nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi Medvedovog prioritetnog prelaska granice. Za kolegicu koja ih je tražila dokumente tvrde - sve je u skladu s propisima.

"Nakon provedenog postupka utvrđivanja svih okolnosti postupanja policijskog službenika, poduzet će se odgovarajuće mjere", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo