nogometni maestro / Je li moguće da je Katar kraj Luke Modrića? 'Može napraviti velike stvari'

Image

Hajduk ga čak odbio jer je bio premali, u tadašnjem Inker Zaprešiću nisu imali za njega dovoljno mali dres

27.10.2022.
23:00
VOYO logo

On je besmrtan, jednom prilikom rekao je Ancelotti, Mourinho je isticao njegovu klasu, a Zidane sposobnost da nikada ne gubi loptu na terenu.

Luka Modrić već 10 godina je u Realu, već 10 godina igra vrhunski nogomet i mnogi će biti tužni jednom kada prestane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo pitali naše građane kako bi u par riječi opisali Modrića, Luka Maričević iz Zagreba kao iz topa ispaljuje: "Sjajan, briljantan, broj 1!"

Drugi ga opisuju riječima "znanje", "volja", "privrženost momčadi", dok Daniel Rango iz Las Vegasa kojeg smo zatekli u Zagrebu, kaže: "On je najbolji hrvatski igrač. Zašto? On je svjetska klasa. Zbog načina na koji se kreće po veznom redu, kako stvara prilike. Ja sam isto nogometaš i on je moj idol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKI DIJAMANT /

VIDEO Lider koji vas tjera kroz zid: Pogledajte govor Luke Modrića uoči ključnog ogleda za plasman na SP

Image
HRVATSKI DIJAMANT /

VIDEO Lider koji vas tjera kroz zid: Pogledajte govor Luke Modrića uoči ključnog ogleda za plasman na SP

Mirko iz Zagreba također vidi Modrićeve vrline: "Opisao bih ga prvo kao jako skromnog, nekog tko je jako požrtvovan, tko je imao jako težak put."

No ima 37 godina, a bliži se Katar. Vjerojatno i zadnje Svjetsko na kojem će Luka zaigrati. Nedavno je njegov bivši trener iz Tottenhama rekao da je Modrić najbolji kojeg je ikada trenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je u top 10 nogometaša svijeta. Na kraju krajeva, sada je bila dodjela Zlatne lopte i on je 9-i. Što se tiče veznjaka,je da je naš i je da je najbolji, ali sigurno možemo reći da je u top tri najboljih veznjaka svijeta. S 37 na leđima, igra za Real Madrid, u prvoj postavi i definitivno ne postoji puno igrača koji igraju kao on", ocijenio ga je Antonio Vuksanović, urednik RTL Sporta.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić misli da Modrić sada daje najbolje od sebe: "Zadnjih nekoliko sezona igra svoj najbolji nogomet karijere i ja se nadam da će to potrajati, on zaista ima takve fizičke predispozicije, motivaciju trening, ozbiljnost. Nogometaši danas igraju dulje nego prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se svi nadaju da će i Luka. Do 40-te je igrao i Paolo Maldini, Francesco Totti, Gigi Buffon, a u 41. još uvijek u igra i Zlatan Ibrahimović.

Modrić je klasa, umjetnik s posebnom pričom, kaže za Direkt sportski novinar iz Granade koji je napisao knjigu o Luki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča o Luki Modriću pokazuje da možete napraviti velike stvari unatoč tome što dolazite iz malog mjesta. Unatoč tome što imate problema i što ste bili ratni izbjeglica. Bio je čak i odbijen od kluba kojeg je volio. Htio je igrati za Hajduk, a oni su ga odbili. Ne zbog sportskih razloga, nego zato što je bio mali", rekao je José Manuel Puertas García, sportski novinar i autor knjige "Luka Modrić: trnovit put do svjetske slave".

Bio je najmanji, u tadašnjem Inker Zaprešiću za Luku nisu mogli naći dovoljno mali dres. Danas nosi najveći. Reprezentaciju je doveo do srebra u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova statistika govori sve. Po utakmici ima i do 54 dodavanja s točnošću od 92 posto. Proglašen je i najboljim igračem svijeta prije četiri godine.

Vuksanović o njemu dodaje: "Očekuješ da će netko napraviti tako veliku karijeru. Da li odmah nakon Bobana i Šukera - možda ne. Je možda sada Luka najbolji, ali definitivno će doći novi Luka, možda se još nije ni rodio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

García ima što reći i o načinu kako Luka udara loptu: "Način na koji on udara loptu s vanjskim dijelom stopala je remek-djelo." Djeca žele biti poput njega. A kada strance pitate za Hrvatsku - više neće reći Šuker nego Modrić.

Dalić smatra da Modrić ima još što dati: "Uvjeren sam da će on još igrati za reprezentaciju i da to neće biti njegovo zadnje takmičenje. S te strane, Luka igra vrhunski nogomet i po meni on to može nastaviti iduće dvije, tri godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda izbornik zna. Pa ćemo još dvije, tri godine gledati valcer našeg nogometnog maestra.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo