VLADA NE POPUŠTA SINDIKATIMA? / Je li moguće? Ministar rada tri sata bio u Banskim dvorima pa tvrdio: 'Nismo razgovarali o štrajku...'

Iako je danas sastanak trebao biti održan u Središnjici HDZ-a, on je prebačen u Banske dvore

21.10.2019.
18:55
VOYO logo

U četvrtak će, uz osnovne i srednje škole, u štrajk i fakulteti, nakon što je propao pokušaj mirenja Vlade i Sindikata znanosti i visokog obrazovanja. 

Ministar rada poručio je da ono što sindikalisti traže Vladi nije prihvatljivo, dok je u ime sindikalista Igor Radeka poručio da im nije ponuđeno doslovno ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O detaljima pregovora s Markova trga se u RTL Danas javila RTL-ova novinarka Damira Gregoret i kazala da premijer Andrej Plenković još ne poziva obrazovne sindikate na razgovor o njhovim zahtjevima pa se ne čini da će štrajk brzo završiti. 

Premijerova ponuda već pet dana "na stolu"

Premijer Plenković i HDZ smatraju da se nema o čemu razgovarati s obzirom da je premijerova odluka o povišicama "na stolu" već pet dana. Premijer je tu ponudu iznio javno u srijedi sa saborske govornice, a Vlada i sindikati zasad komuniciraju isključivo preko medija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trosatnog sastanka u Banskim dvorima, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, danas je tvrdio da na sastanku štrajk nije niti spomenut. "Nismo se dotaknuli štrajka. Imamo i druge teme o kojima razgovaramo", kazao je Aladrović i dodao da štrajk nikome nije ugodna situacija. 

Sastanak iz HDZ-a prebačen u Banske dvore

"Razgovaramo, stavili smo ponudu na stol i očekujemo pregovore oko osnovice", kazao je Aladrović. Iako je danas sastanak trebao biti održan u Središnjici HDZ-a, on je prebačen u Banske dvore jer su u njih došli i Gordan Jandroković i Tomislav Čuljak i Ante Sanader koji su uvjeravali da ni oni neće razgovarati o štrajku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sigurno je da će ta tema sutra biti na stolu jer je Plenković najavio koalicijski sastanak, izvijestila je Damira Gregoret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo