pitali smo vas / Je li obljetnici VRO Oluja mjesto u Kninu? 'Najtopliji grad, oni u odijelima. Neka se znoje kad nemaju srama'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Većina čitatelja ne slaže se s predsjednikom Milanovićem koji je ranije govorio kako bi se obljetnica trebala obilježavati drugdje

3.8.2022.
17:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

I ove godine će se obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja proslaviti u Kninu, kao svih godina ranije, a svima su nam poznati stavovi predsjednika RH Zorana Milanovića koji je u nekoliko navrata aludirao da se obljetnica obilježava i u drugim gradovima, prvotno Glini i/ili Petrinji, spominjao je.

"Brojni generali i vojnici, neki iz HDZ-a, rekli su mi da u Kninu treba organizirati okrugle obljetnice. Zadnje tri godine Tuđmana se nije išlo u Knin, to je vratio Račan. Možemo, recimo, otići u Glinu. Evo, to je prijedlog. Borba se nije vodila samo u Kninu. Oko Gline i Petrinje je bila jedina velika predaja, tu je 100 momaka izgubilo život. Uostalom, Zagreb je glavni grad", kazao je predsjednik Milanović za RTL u lipnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to su mu iz HDZ-a žestoko odgovorili tvrdeći da takvim izjavama vrijeđa Kninjanke i Kninjane i da pokazuje prijezir prema simbolima države i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

"To što Milanović stalno ima potrebu vrijeđati Kninjanke i Kninjane, nazivajući Zvonimirov Grad pukim “kolodvorom” i “kasarnom”, te to što zaziva micanje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti & VRO Oluje iz Knina pokazuje još jednom njegov prijezir prema simbolima države, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je tog 5. kolovoza 1995. na Kninskoj tvrđavi pustio hrvatski stijeg da se vijori kao simbol slobode i blistave vojne pobjede. Za hrvatski narod, branitelje i pobjedničku Hrvatsku vojsku, Knin je simbol obrane, pobjede i državnosti", objavio je HDZ na svom Facebook profilu 4. lipnja 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
5. kolovoza /

Objavili službeni program obilježavanja 27 godina od VRO Oluja u Kninu, počinje već u 6.30 sati

Image
5. kolovoza /

Objavili službeni program obilježavanja 27 godina od VRO Oluja u Kninu, počinje već u 6.30 sati

Stoga smo vas na našem Facebooku pitali mislite li da bi se obilježavanje VR Oluja treba seliti iz Knina. Većina odgovora glasila je: NE!, ali drugi smatraju i da su ostali gradovi slobodni obilježiti dan na svoj način.

"Ako se netko treba iz KNINA NA DAN POBJEDE iseliti, to je politička elita. Jer se boje svog naroda, živih dragovoljaca, a to dokazuje ceremonija na Kninskoj tvrđavi gdje dolaze odabrani. A oni stvarni zbog kojih se i slavi 5. kolovoza ostaju na margini. Žalosno da se jedan dan ne može zatomiti osobni ego, političko mimoilaženje i taj dan dostojanstveno obilježiti s ovo maloživućih veterana. Da imamo narodnu vlast svi bi zajedno taman uz vojnički grah u vremenima krize i neizvjesne jeseni bili skupa ako im je već toliko stalo, kako se kunu, do nas malih ljudi. Ovim činom bojkota ministara kod prijema predsjednika ustvari dokazuju svu svoju stvarnu narav, ali to će se ionako zaboraviti dokle god je uhljeba i lažnih ljudi s braniteljskim mirovinama, dokle god nam istinski heroji nemaju ni kune primanja ili su na sramotnoj braniteljskoj skrbi koja je na razini socijale", stoji u jednom od komentara koji se osvrnuo i na činjenicu da predsjednik Milanović u četvrtak, dan prije službenog obilježavanja obljetnice na Kninskoj tvrđavi drži prijem na koji neće doći ni ministar Davor Božinović, Tomo Medved niti Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, naši čitatelji gotovo su jednoglasni po pitanju održavanja obljetnice u Kninu, a izdvojili smo i neke komentare.

"Treba biti u Kninu i dalje jer je Knin bio 'njihov glavni grad' i ponosno je pao pa baš treba biti Knin da ih boli što više, da ih inspirira za još koji film frustracije, laži i boli", poručuje čitateljica RTL.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nije Knin neka rock grupa da se obljetnica Oluje seli od grada do grada", tvrdi čitatelj.

"Ne mislim da se treba seliti, ali bi se trebala slaviti u svim gradovima Lijepe naše", stoji u jednom od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čemu seliti, nitko ne brani slavlje u ostalim hrvatskim gradovima oslobođene Lijepe naše od velikosrpske agresije, ali u Kninu se podigla zastava Kninske tvrđave", poručuje čitatelj.

"Znamo da je Knin najtopliji grad i baš mi je dobro što će u odijelima biti na suncu. Neka se znoje od vrućine kad već nemaju srama", stoji u jednom od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje god u Hrvatskoj, samo neka se ne zaboravi", tvrdi čitateljica.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo